Hva er den minste tilstanden i Brasil i befolkningen

Hva er den minste tilstanden til Brasil i befolkningen?

Når vi snakker om befolkningen i brasilianske stater, er det vanlig å tenke på de mest folkerike, for eksempel Sao Paulo, Rio de Janeiro og Minas Gerais. Imidlertid har Brasil også stater med en mindre befolkning, og en av dem er staten Roraima.

roraima: den minste tilstanden i befolkningen

Roraima er den brasilianske staten med den minste befolkningen. I følge data fra Brazilian Institute of Geography and Statistics (IBGE) påpeker estimater av 2021 at staten har omtrent 652 713 innbyggere.

ligger i den nordlige regionen av landet, grenser Roraima Venezuela og Guyana. Hovedstaden er Boa Vista, som konsentrerer det meste av befolkningen i staten.

roraima -egenskaper

Roraima har et område på omtrent 224 299,0 km², noe som gjør det til den nest minste brasilianske staten i territoriell forlengelse, og taper bare til Sergipe.

Staten er kjent for sitt kulturelle mangfold og tilstedeværelse av urfolk, som Macuxi, Wapixana og Ingarikó. I tillegg huser Roraima Roraima, en av de mest kjente geologiske formasjonene i landet.

Andre stater med lavere befolkning

I tillegg til Roraima, har andre brasilianske stater også en relativt lav befolkning. De er:

  1. Amapá: med omtrent 877.613 innbyggere;
  2. Acre: med omtrent 906.876 innbyggere;
  3. TOCANTINS: Med rundt 1.590.248 innbyggere;
  4. Rondônia: med omtrent 1 815 857 innbyggere.
  5. Disse statene, selv om de har en mindre befolkning, har også sine særegenheter og bidrar til mangfoldet av Brasil.

    konklusjon

    Staten Roraima er den minste i befolkningen i Brasil, med rundt 652 713 innbyggere. Til tross for sin reduserte befolkning, har staten unike egenskaper og bidrar til det kulturelle og geografiske mangfoldet i landet.

    Det er viktig å kjenne mangfoldet i brasilianske stater, både når det gjelder befolkning og kultur, for å bedre forstå rikdommen i landet vårt.

Scroll to Top