Hva er den minste planeten

Hva er den minste planeten i solsystemet?

Solsystemet består av åtte planeter, hver med sine egne unike egenskaper. Blant dem er det en som skiller seg ut for å være den minste i størrelse. Vet du hva det er?

Merkur: Solsystemets minste planet

Solsystemets minste planet er kvikksølv. Med en diameter på omtrent 4.879 kilometer er den mindre selv enn noen måner i solsystemet vårt.

Merkur ligger nærmere solen og er den mest indre planeten i solsystemet. Nærheten til solen gjør det ekstremt varmt om dagen og kald om natten.

Kvikksølvegenskaper

Merkur er en steinete planet, ingen betydelig atmosfære med en overflate full av kratere. Den har en elliptisk bane og en rotasjonsperiode på omtrent 59 terrestriske dager.

På grunn av sin nærhet til solen, er kvikksølv en av de vanskeligste planetene å observere med jordens nakne øye. Imidlertid ga romlige oppdrag som NASAs messenger -sonde verdifull informasjon om denne lille planeten.

 1. Mercury er den nærmeste planeten til solen;
 2. Det har ingen naturlige satellitter;
 3. overflaten er dekket av påvirkningskrater;
 4. Mercury har en veldig tynn og nesten ikke -eksisterende atmosfære;
 5. Ditt navn er en hyllest til den romerske guden Merkur, Guds budbringer.
 6. egenskaper
  kvikksølv
  diameter 4.879 km gjennomsnittlig solavstand 57.910.000 km rotasjonsperiode 59 Terrestriske dager orbital periode 88 Terrestriske dager

  Kvikksølv kan betraktes som en fascinerende planet, selv om den er den minste i solsystemet. Nærheten til solen og dens unike egenskaper gjør det til et interessant studieobjekt for forskere og astronomer.

  Hvis du var nysgjerrig på å lære mer om Merkur og andre solsystemplaneter, kan du fortsette å utforske bloggen vår og oppdag mer fascinerende informasjon om universet.

Scroll to Top