Hva er den minste brasilianske staten

Hva er den minste brasilianske staten?

Når vi snakker om den minste brasilianske staten, kan det hende at mange mennesker tror at det er staten Rio de Janeiro, på grunn av dens geografiske størrelse. Imidlertid er den minste brasilianske staten faktisk sergipe.

Sergipe: The Little Brazilian State

Sergipe ligger i den nordøstlige regionen i Brasil og har et territorial område på omtrent 21 910 km². Med en befolkning på rundt 2,3 millioner innbyggere, er Sergipe kjent for sine vakre strender, rik kultur og historie.

nysgjerrigheter om Sergipe

Til tross for at han er den minste brasilianske staten, har Sergipe en mangfoldig økonomi, spesielt industri, landbruk og turisme. Statshovedstaden er Aracaju, som også er den laveste kapitalen i landet i territoriell utvidelse.

Sergipe grenser til delstatene Bahia, Alagoas og Atlanterhavet. I tillegg er staten kjent for å huse Serra de Itabaiana nasjonalpark, et miljøbevaringsområde med rikt biologisk mangfold.

  1. Kapital: Aracaju
  2. Befolkning: Omtrent 2,3 millioner innbyggere
  3. Territorial område: 21.910 km²
  4. Hovedøkonomiske aktiviteter: Industri, landbruk og turisme
  5. Valuta: Bahia, Alagoas og Atlanterhavet
  6. Til tross for sin lille størrelse, har Sergipe en stor historisk og kulturell betydning for Brasil. Hvis du planlegger en tur over nordøst, må du huske å inkludere Sergipe i skriptet!

    Jeg håper du likte å vite litt mer om den minste brasilianske staten. Hvis du har spørsmål eller ønsker å dele ytterligere informasjon, legg igjen kommentaren din nedenfor.

    Inntil neste gang!

Scroll to Top