Hvilken dybde er Titanic

Hvilken dybde er Titanic?

Titanic, et kjent passasjerskip som sank på sin første tur i 1912, er for tiden på en dybde på omtrent 3800 meter i bunnen av Atlanterhavet. Det nøyaktige stedet for vraket er kjent som Titanic Wreck -stedet og ligger omtrent 600 km fra kysten av Newfoundland, Canada.

Titanic vrak

Titanic ble ansett som det største og mest luksuriøse passasjerskipet i sin tid. 15. april 1912, under hans innledende tur fra Southampton, England, til New York, USA, kolliderte skipet med et isfjell og sank, noe som resulterte i over 1500 menneskers død.

Titanic Wreck var en av de mest berømte havkatastrofene i historien og vakte en stor offentlig interesse. Siden den gang har det blitt gjort flere ekspedisjoner for å utforske og studere vraket av skipet i bunnen av havet.

Dybden på vraket

Den nøyaktige dybden av Titanic vrak er omtrent 3800 meter, noe som tilsvarer omtrent 12 500 fot. Denne ekstreme dybden gjør utnyttelse av vrak til en teknisk og logistisk utfordring.

De første ekspedisjonene for vrakstedet ble holdt på 1980 -tallet ved bruk av bemannede ubåter. Siden den gang har flere andre ekspedisjoner blitt utført ved bruk av avanserte teknologier, for eksempel fjernstyrt kjøretøy (ROVS) og lateral skanning av ekkolodd.

dybde
beliggenhet
oppdagelsesår
3 800 meter Atlantic Ocean 1985

Disse ekspedisjonene tar sikte på å dokumentere og bevare vrakvraket av Titanic, samt studere historiens og omstendighetene til vraket. I tillegg har de også bidratt til å forstå effekten av korrosjon og marint liv på vrak over tid.

referanse

Scroll to Top