Hva er valgdagen

Hva er valgdagen?

Valg er viktige hendelser for et lands demokrati, ettersom det er gjennom dem at innbyggerne har muligheten til å velge sine politiske representanter. Datoen for valget kan imidlertid variere i henhold til hvert land og også valgtypen som holdes.

valgdato i Brasil

i Brasil, stortingsvalget for president, guvernør, senator, føderal stedfortreder og statlig stedfortreder forekommer hvert fjerde år, alltid den første søndagen i oktober. Hvis det er en andre runde for president eller guvernør, skjer det den siste søndagen i oktober.

Kommunevalg for stillingene som ordfører og rådmann finner sted hvert fjerde år, den første søndagen i oktober. Det kan også være en andre runde for ordfører, hvis ingen kandidater får det absolutte flertallet av de gyldige stemmene i første runde.

Viktighet av stemme

Votering er et sentralt verktøy for politisk deltakelse og valg av representanter som vil styre landet, staten eller kommunen. Det er gjennom avstemning at innbyggerne kan uttrykke sine meninger og bidra til bygging av et mer rettferdig og mer demokratisk samfunn.

I tillegg er avstemningen obligatorisk for litterære brasilianske borgere over 18 og under 70 år. De som ikke deltar på stemmeseddelen uten begrunnelse, kan lide noen straffer, for eksempel betaling av bot.

  1. For å stemme i valget er det nødvendig å ha den regulariserte velgertittelen;
  2. På stemmedagen må du ta med et offisielt fotodokument;
  3. velgeren må delta på hans valgseksjon, som er informert i velgertittelen;
  4. I stemmeboden må velgeren gå inn i antall kandidater etter eget valg og bekrefte avstemningen.
  5. Det er viktig å huske at avstemningen er hemmelig og at hver velger har rett til fritt å velge sine kandidater.

    konklusjon

    Valgdagen kan variere i henhold til hvert land og valgtype. I Brasil finner stortingsvalget sted første søndag i oktober, mens kommunevalget også finner sted første søndag i oktober. Avstemning er et viktig verktøy for politisk deltakelse og valg av representanter. Derfor er det viktig at innbyggerne utøver sin stemmerett bevisst og ansvarlig

Scroll to Top