Hva er kriteriet for å organisere den nåværende periodiske tabellen

Hva er kriteriet for å organisere den nåværende periodiske tabellen?

Den periodiske tabellen er et grunnleggende verktøy for å forstå kjemi og kjemiske elementer. Den organiserer elementene i henhold til deres egenskaper og egenskaper, slik at forskere kan studere og bedre forstå arten av materie.

Elements Organization

Den nåværende periodiske tabellen er organisert i henhold til atomnummerkriteriet for elementene. Atomnummeret representerer mengden protoner som er til stede i kjernen til et atom. Elementene er ordnet i økende rekkefølge av atomnummer, dvs. fra det minste til det største.

I tillegg er elementene gruppert i blokker, perioder og grupper.

blokker

Elementene er delt inn i fire hovedblokker: S, P, D og F. Denne inndelingen er basert på valenslaget, som er det ytterste laget av elektron av et atom.

Blokk S er sammensatt av elementene i den første og andre kolonnen i det periodiske tabellen, for eksempel hydrogen, helium, litium, beryllium, blant andre.

Blokk P er sammensatt av elementene i den tredje til den åttende kolonnen i det periodiske tabellen, for eksempel karbon, oksygen, nitrogen, fluor, blant andre.

Blokk D er sammensatt av niende elementer til den tiende kolonnen i det periodiske bordet, for eksempel kobber, jern, sink, nikkel, blant andre.

Blokk F er sammensatt av elementer fra den tiende til den tiende attende kolonnen i det periodiske tabellen, for eksempel uran, plutonium, Americe, blant andre.

perioder og grupper

Elementene er også organisert i perioder og grupper.

perioder er de horisontale linjene i den periodiske tabellen, som representerer de elektroniske lagene av atomer. For øyeblikket har den periodiske tabellen syv perioder.

Grupper er de vertikale kolonnene i den periodiske tabellen, som representerer familier av elementer med lignende kjemiske egenskaper. Foreløpig har den periodiske tabellen atten grupper.

  1. Gruppe 1 er kjent som alkaliske metaller, som inkluderer elementer som hydrogen, litium, natrium, kalium, blant andre.
  2. Gruppe 2 er kjent som alkalisk-terrengmetaller, som inkluderer elementer som beryllium, magnesium, kalsium, strontium, blant andre.
  3. Gruppe 17 er kjent som halogener, som inkluderer elementer som fluor, klor, brom, jod, blant andre.
  4. Gruppe 18 er kjent som Noble Gases, som inkluderer elementer som Helium, Neon, Argon, Cryptonium, blant andre.
  5. gruppe
    navn
    eksempler
    1 alkaliske metaller litium, natrium, kalium 2 Alkaline-Terros Metals kalsium, magnesium, beryllium 17 halogener fluor, klor, brom 18 edle gasser helium, neon, argon

    Den periodiske tabellen kan også inneholde andre elementer og egenskaper, for eksempel kjennetegnet utdrag , sitelinks , intet , image , folk spør også , , kunnskapspanel , FAQ , nyheter , bildepakke , video , Utvalgt video , Video Carousel , Top Stories , Oppskrifter , jobs , Twitter , twitter Carousel , , relaterte søk , ads top , ads Bottom , karusell , hendelser , hotellpakke , flyreiser , jobber , adressepakke , Relaterte produkter , , < en href = "https://en.wikipedia.org/wiki/shopping_ads"> ads shopping, blant andre.

    Kort sagt, kriteriet for å organisere den nåværende periodiske tabellen er atomnummeret til elementene, som bestemmer deres posisjon i tabellen. I tillegg er elementene gruppert i blokker, perioder og grupper, i henhold til deres egenskaper og kjemiske egenskaper.

Scroll to Top