Hva er forbrytelsen til Roberto Jefferson

forbrytelsen til Roberto Jefferson

Roberto Jefferson er en brasiliansk politiker kjent for sitt engasjement i korrupsjonsskandaler. Han var president for det brasilianske Arbeiderpartiet (PTB) og hadde stillingen som føderal stedfortreder.

den månedlige

En av de mest kjente forbrytelsene som involverer Roberto Jefferson er den månedlige skandalen. I 2005 fordømte han en bestikkelsesbetalingsordning til parlamentarikere i bytte mot politisk støtte til regjeringen til den gang presidenten Luiz INCIUO Lula da Silva.

Den månedlige var en av de største korrupsjonsskandaler i Brasils historie og resulterte i fordømmelse av forskjellige politikere og gründere. Roberto Jefferson var en av de viktigste varslerne og spilte en nøkkelrolle i åpenbaringen av ordningen.

fordømmelse og fengsel

I 2012 ble Roberto Jefferson dømt av Supreme Federal Court (STF) for passiv korrupsjon og hvitvasking av penger. Han ble dømt til syv år og 14 dager i fengsel under et semi -åpent regime.

Etter å ha sonet en del av dommen, oppnådde Roberto Jefferson retten til husarrest i 2015 på grunn av helseproblemer. Siden den gang har han holdt seg borte fra det politiske livet.

ringvirksomhet og arv

Roberto Jeffersons engasjement i den månedlige skandalen hadde en betydelig innvirkning på brasiliansk politikk. Saken rystet befolkningens tillit til politikere og førte til en rekke undersøkelser og overbevisninger fra andre involverte.

Til tross for at han er dømt, har Roberto Jefferson fremdeles en supporterbase og er fortsatt en kontroversiell skikkelse i den brasilianske politiske scenen. Saken din fungerer som et eksempel på utfordringene i å bekjempe korrupsjon i landet.
Scroll to Top