Når det blir avfyrt for bare å forårsake det som mottar

Når det blir avfyrt av rettferdig sak, hva mottar du?

Når en ansatt får sparken av rettferdig sak, betyr det at han har begått en alvorlig mishandling som brøt reglene og reglene som er fastsatt av selskapet. I slike tilfeller har arbeidsgiveren rett til å si opp arbeidsavtalen umiddelbart, uten behov for å betale sluttvederlaget som normalt vil forfalle i en oppsigelse uten grunn.

Oppsigelsesmidler som er avskjediget for bare årsak

Selv ved en oppsigelse av rettferdig årsak, har den ansatte imidlertid fortsatt rett til å motta noen sluttvederlag. De er:

  1. Lønnsbalanse: Beløpet som tilsvarer dagene som ble arbeidet i avskjedsmåneden;
  2. En gang og proporsjonal ferie: Hvis den ansatte har rett til ferie og ennå ikke har hatt glede av eller mottatt betaling;
  3. trettende proporsjonal lønn: Beløpet som tilsvarer månedene som ble arbeidet i oppsigelsesåret;
  4. fgts: Arbeidsgiveren må sette inn beløpet som tilsvarer tjenestetidsgarantien på arbeiderens konto;
  5. FGTS FINE: I tilfelle avskjedigelse av årsak, er arbeidsgiveren ikke pålagt å betale 40% bot på FGTS -saldoen;
  6. Arbeidsledighetsforsikring: Den ansatte som avfyres av Just Cause, har ikke rett til å motta arbeidsledighetsforsikring.
  7. viktigheten av å søke juridisk rådgivning

    Det er viktig å merke seg at det i tilfeller av oppsigelse av rettferdig årsak er viktig å søke juridisk rådgivning for å sikre at alle arbeidernes rettigheter blir respektert. En advokat som spesialiserer seg på arbeidsrett kan analysere saken og bekrefte om oppsigelsen var virkelig rettferdig, i tillegg til å hjelpe til med å forhandle om en avtale eller i oppsigelsen.

    redningsverb
    Beskrivelse
    lønnsbalanse Verdi som tilsvarer dagene som er arbeidet i avskjedsmåneden forfalt og proporsjonal ferie Verdi som tilsvarer ferie ikke nyt eller ikke betalt trettende proporsjonal lønn Verdi som tilsvarer månedene som er arbeidet i oppsigelsesåret fgts Verdi som tilsvarer tjenestetidsgarantifondet fgts fine 40% bot på FGTS -balanse, ikke aktuelt ved oppsigelser for Just Cause sysselsettingsforsikring Det er ikke gitt i tilfeller av oppsigelse for bare årsak

    Referanser

    1. Lov nr. 13.467/2017 – Arbeidsreform
    2. Konsolidering av arbeidslover (CLT)
    3. Jurisprudence of the Superior Labour Court (TST)