Når flaggdagen feires

Når er flaggdagen?

Flaggdag feires 19. november gjennom det brasilianske territoriet. Denne datoen ble valgt til ære for nasjonalflagget, et av de viktigste symbolene i landet.

Viktigheten av nasjonalflagget

Det brasilianske flagget er et av hovedsymbolene i nasjonen vår. Det representerer landets identitet og suverenitet, i tillegg til overføring av verdiene og idealene som forener oss som brasilianere.

flaggegenskaper

Det brasilianske flagget er sammensatt av et grønt rektangel, som symboliserer skogene og skogene våre, og en gul rhombus, som representerer våre mineralrikdommer. I sentrum av diamanten er den 27 -stjerners blå sirkelen, som representerer de brasilianske statene og det føderale distriktet.

Opprinnelse av flaggdagen

Flaggdagen ble innstiftet i 1889, kort tid etter republikkens proklamasjon. Datoen ble valgt for å feire adopsjonen av nasjonalflagget som landets offisielle symbol.

Siden den gang er 19. november en mulighet til å bekrefte kjærlighet og respekt for det brasilianske flagget, i tillegg til å fremme bevissthet om viktigheten av nasjonale symboler.

 1. Minnesaktiviteter
 2. På flaggdagen er det vanlig at skoler, institusjoner og offentlige etater utfører minnesaktiviteter, for eksempel:
 3. borgerparader;
 4. Flaggheving;
 5. Kulturelle presentasjoner;
 6. Forelesninger om flaggets historie;
 7. Skrive- og tegningskonkurranser;
 8. blant andre.
 9. nysgjerrigheter om flagget
  Det brasilianske flagget ble opprettet av Décio Vilares og ble gjort offisielt 19. november 1889. Uttrykket “Order and Progress” til stede på flagget er inspirert av det positivistiske mottoet til Auguste Comte. Det brasilianske flagget har gjennomgått noen modifikasjoner gjennom årene, for eksempel inkludering av stjernen som representerer staten Amapá.

  referanse