Hva er biomet i nordøstregionen

Biome av Nordøstregionen: Caatinga

Den nordøstlige regionen i Brasil er kjent for å huse en av de mest karakteristiske biomene i landet: Caatinga. Med vegetasjon tilpasset semi -Arid klimaforhold, er Caatinga et unikt biom fullt av særegenheter.

Caatinga -egenskaper

Caatinga er et utelukkende brasiliansk biom, og okkuperer et område på omtrent 844 453 km², som tilsvarer omtrent 11% av det nasjonale territoriet. Vegetasjonen er sammensatt av planter tilpasset vannmangel, som kaktus, bromeliader, Xique-Xique og Mandacaru.

I tillegg til særegen vegetasjon, huser Caatinga også en mangfoldig fauna, med arter tilpasset biomets ugunstige forhold. Blant dyrene som finnes i regionen, fremhever vi Tatu-ballen, Gavião-Real, Mocó, Catinga og Bolae.

viktigheten av caatinga

Caatinga spiller en grunnleggende rolle i å opprettholde miljøbalansen og for overlevelse av lokalsamfunn som bor i regionen. Til tross for at han er litt kjent og verdsatt biome, har Caatinga et rikt biologisk mangfold og regnes som et biologisk mangfolds hotspot.

I tillegg er Caatinga også ansvarlig for å huske flere endemiske arter, det vil si som bare finnes i dette biomet. Bevaring av dette økosystemet er avgjørende for å sikre overlevelsen av disse artene og for å opprettholde økosystemtjenester som tilbys av Caatinga.

utfordringer og trusler

Til tross for dens betydning, står Caatinga overfor forskjellige utfordringer og trusler. Den viktigste er nedbrytningen forårsaket av menneskelig handling, som avskoging, utilstrekkelig utnyttelse av naturressurser og utvidelse av landbruk og husdyr.

En annen utfordring som Caatinga står overfor er mangelen på effektiv offentlig politikk for bevaring og bevaring av biome. Mangel på bevissthet og uvitenhet om viktigheten av dette økosystemet bidrar også til nedbrytning.

Caatinga bevaring

For å sikre Caatinga -bevaring, er det viktig å ta i bruk bevaring og bærekraftig bruk av naturressurser. Oppretting av bevaringsenheter, stimulering av vitenskapelig forskning og incentivet til miljøopplæring er noen av strategiene som kan bidra til bevaring av dette biomet.

I tillegg er det viktig at samfunnet som helhet anerkjenner viktigheten av Caatinga og engasjerer seg i dets bevaring. Verdsettelsen av kultur og tradisjonell kunnskap om lokalsamfunn som bor i regionen er også grunnleggende for bevaring av dette biomet så entall.

Referanser:

  1. icmbio – Caatinga
  2. SOS Caatinga
  3. wwf – caatinga
Scroll to Top