Da naturalismen dukket opp

Når ble naturalisme til?

Naturalisme er en litterær bevegelse som dukket opp på slutten av det nittende århundre, som en fortsettelse av realisme. Han begynte i Frankrike rundt 1870 og spredte seg til flere land, inkludert Brasil.

Kjennetegn ved naturalisme

Naturalisme er preget av jakten på objektivitet og trofast representasjon av virkeligheten. Naturalistforfattere skildrer samfunnet på en rå og detaljert måte, og tar for seg temaer som elendighet, vold, seksualitet og prekære levekår.

I tillegg er naturalisme også preget av tidenes innflytelse fra datidens vitenskapelige teorier, for eksempel determinisme og evolusjonisme. Naturalistforfattere mente at menneskelig atferd ble bestemt av biologiske og sosiale faktorer, og at miljøet vi lever direkte påvirker våre handlinger.

Hoved naturforfatterne

Noen av de viktigste naturalistiske forfatterne er:

  1. Émile Zola
  2. Machado de Assis
  3. Aluísio Azevedo
  4. Raul Pompeia
  5. Adolfo Caminha
  6. Naturalisme i Brasil

    I Brasil hadde naturalisme stor innflytelse på slutten av det nittende og begynnelsen av det tjuende århundre. Forfattere som Machado de Assis og Aluísio Azevedo utforsket temaene og egenskapene til bevegelsen i deres verk.

    En av de viktigste brasilianske naturalistiske romanene er “The Tenement”, av Aluísio Azevedo. Arbeidet skildrer livet i en hus i Rio de Janeiro, og tar for seg temaer som fattigdom, vold og seksuell utnyttelse.

    konklusjon

    Naturalisme dukket opp på slutten av det nittende århundre som en litterær bevegelse som forsøkte å skildre virkeligheten objektivt og rå. Med vitenskapelige og sosiale påvirkninger hadde naturalisme stor innvirkning på brasiliansk og verdenslitteratur.

Scroll to Top