Når metaveren

Når dukket Metaverse opp?

Metaverse er et konsept som har fått stadig mer prominens de siste årene. Det er et virtuelt miljø der brukere kan samhandle med hverandre og med digitale elementer, og skape en alternativ virkelighet. Men vet du når metavers kom?

Begrepet “Metaverse” ble myntet av forfatter Neal Stephenson i sin bok “Snow Crash”, utgitt i 1992. I verket beskriver forfatteren en virtuell verden kalt “Metafovess”, der folk kan koble seg sammen og samhandle gjennom avatarer.

Imidlertid eksisterte konseptet med et delt virtuelt miljø allerede allerede før Stephensons bok. I 1984 lanserte Lucasfilm Games spillet “Ballblazer”, som tillot to spillere å møte inn i en virtuell arena. Dette var et av de første eksemplene på et delt miljø, som kan betraktes som en forløper for Metaverse.

Derfra ble utviklingen av Metaverse drevet av teknologiens fremme. Med fremveksten av Internett og utviklingen av virtuelle og økte reality -plattformer, begynte Metavers -konseptet å bli mer håndgripelig.

I dag investerer selskaper som Facebook, Google og Microsoft i økende grad i utviklingen av metavere. Tanken er å skape virtuelle miljøer der brukere kan jobbe, studere, sosialisere og til og med handle.

Selv om Metaverse fremdeles er i tidlige utviklingsstadier, tror mange eksperter at det vil være en av de viktigste teknologiske trendene i de kommende årene. Tross alt er potensialet til å skape en delt virtuell verden enormt og kan revolusjonere måten vi samhandler med teknologi på.

Derfor har Metaverse ikke en eksakt dato for fremveksten, men det er et konsept som har blitt utforsket i flere tiår og lover å transformere vårt forhold til virtual reality.

Scroll to Top