Hva er artikkel 142 i den brasilianske grunnloven

Artikkel 142 i den brasilianske grunnloven

Artikkel 142 i den brasilianske grunnloven er en av de mest omtalte og kontroversielle enhetene i den konstitusjonelle teksten. Den omhandler rollen som de væpnede styrkene i landet og har vært gjenstand for forskjellige tolkninger gjennom årene.

Hva sier artikkel 142?

Artikkel 142 i den brasilianske grunnloven uttaler at de væpnede styrkene, som består av hæren, marinen og luftfarten, er permanente og vanlige nasjonale institusjoner, organisert basert på hierarki og disiplin, under den øverste myndigheten til republikkens president.

I tillegg bestemmer artikkelen at de væpnede styrkene har som sitt oppdrag forsvaret av hjemlandet, garantien for konstitusjonelle makter og, på initiativ av noen av disse, loven og ordren.

kontroversielle tolkninger

Artikkel 142 har vært gjenstand for kontroversielle tolkninger, spesielt med tanke på muligheten for militær intervensjon i landet. Noen hevder at artikkelen autoriserer ytelsen til de væpnede styrkene i situasjoner med institusjonell krise, mens andre hevder at militær intervensjon vil være grunnlovsstridig.

Det er viktig å merke seg at tolkningen av artikkel 142 er et komplekst juridisk spørsmål og at det er opp til Høyesterett (STF) det endelige ordet om emnet.

Utvalgt utdrag: Artikkel 142 i den brasilianske grunnloven omhandler rollen som de væpnede styrkene i landet.

  1. Hær
  2. Navy
  3. Aeronautics
  4. væpnede styrker
    oppdrag
    hær Fatherland Defense Navy Garanti for konstitusjonelle krefter Aeronautics Vedlikehold av lov og orden

    referanse: Supreme Court