Hva er året for den første olympiaden

OL -historien: Den første utgaven i 776 f.Kr.

OL er en av de eldste og mest prestisjefylte sportsbegivenhetene i verden. Den første utgaven av de olympiske leker fant sted i år 776 f.Kr., i byen Olímpia, i det gamle Hellas. I denne bloggen vil vi utforske OLs historie og hvordan de utviklet seg gjennom århundrene.

Den første utgaven av OL -lekene

Den første utgaven av de olympiske leker ble holdt i Olímpia, en hellig by dedikert til den greske guden Zeus. Spillene var en del av en religiøs festival til ære for Zeus, kjent som OL. Det antas at den første utgaven ble organisert av kong Ifitos de Elis, sammen med lovgiver Licurgo og dikteren Homero.

OL ble holdt hvert fjerde år og varte i omtrent fem dager. Idrettsutøverne konkurrerte i forskjellige idretter, for eksempel løp, kamper, diskutgivelse og distansehopp. Deltakelse var eksklusiv for gratis menn og av gresk opprinnelse.

Viktigheten av de olympiske leker

De olympiske leker var av stor betydning i det greske samfunnet. I tillegg til å promotere sportskonkurranse, var spill også en måte å forene greske bystater i en periode med fred, kjent som “olympisk våpenhvile.” Under kampene ble alle kriger og konflikter suspendert, slik at idrettsutøvere og seere kunne reise trygt til Olímpia.

Vinnerne av olympiske spill ble ansett som sanne helter og fikk Laurel Crowns som en pris. I tillegg ble deres fødte byer hedret og feiret for å produsere en olympisk mester.

Revitaliseringen av de olympiske leker

Etter mer enn 1500 års avbrudd, ble de olympiske leker revitalisert i 1896 i byen Athen, Hellas. Siden den gang har de moderne olympiske leker blitt holdt hvert fjerde år i forskjellige byer rundt om i verden. Konkurransen har blitt en global begivenhet, og samlet idrettsutøvere fra alle nasjonaliteter og fremmer fred og enhet blant folkeslag.

 1. Nysgjerrighet: Den første utgaven av de moderne olympiske lekene ble deltatt av 241 idrettsutøvere, alle menn, som representerte 14 land.
 2. Nysgjerrighet: Den første kvinnen som konkurrerer i de moderne olympiske lekene var den britiske tennisspilleren Charlotte Cooper i 1900.
 3. år
  by
  land
  1896 Athen Hellas 1900 Paris Frankrike 1904 ST. Louis USA 1908 London Storbritannia 1912 Stockholm Sverige

  lære mer om de olympiske lekene