Hva heter den nåværende paven

Hvem er pave Francis?
Pave Francis, hvis dåp er Jorge Mario Bergoglio, er den nåværende lederen for den katolske kirken. Han ble valgt som 266 pave 13. mars 2013, etterfølgende pave Benedict XVI.

Pave Francis ble født 17. desember 1936 i Buenos Aires, Argentina. Før han ble pappa, fungerte han som erkebiskop av Buenos Aires og kardinal i den katolske kirken.

Pope Francis ‘Biografi

Pave Francis ble født i en familie av italienske innvandrere og studerte for å bli en kjemisk tekniker før han begynte på seminaret. Han ble ordinert til prest i 1969 og fikk senere en doktorgrad i teologi.

I 1992 ble pave Francis utnevnt til hjelpebiskop av Buenos Aires og ble i 1998 erkebiskopen i samme by. I 2001 ble han hevet til kardinal av pave Johannes Paul II.

Som pave har Francisco vært kjent for sin ydmyke tilnærming og hans engasjement for de fattige og marginaliserte. Det har lagt vekt på viktigheten av interreligiøs dialog og miljøvern.

Pope Francis ‘hovedlæringer og handlinger

Pave Francis har adressert en serie viktige spørsmål under pontifikatet hans. Han har snakket om behovet for å bekjempe fattigdom og ulikhet, samt viktigheten av fred og dialog mellom nasjoner.

I tillegg har pave Francis blitt posisjonert i sosiale spørsmål som innvandring og menneskerettigheter. Han har også lagt vekt på viktigheten av familie og beskyttelse av det mest utsatte i samfunnet.

Pave Francis har også vært en forsvarer for miljømessig rettferdighet og har trukket oppmerksomheten mot behovet for å beskytte miljøet og bekjempe klimaendringer.

nysgjerrigheter om pave Francis

  1. Pave Francis er den første latinamerikanske paven og den første jesuittpaven i historien.
  2. Han valgte navnet “Francis” til ære for St. Francis av Assisi, kjent for sin ydmykhet og kjærlighet til naturen.
  3. Pave Francis er kjent for sin enkle livsstil og for å velge å bo i en leilighet i stedet for det apostoliske palasset.
  4. konklusjon

    Pave Francis har vært en viktig skikkelse i den katolske kirken og i verden. Hans ydmyke tilnærming og engasjement for de mest trengende gjorde ham til en innflytelsesrik stemme i å forsvare sosial rettferdighet og menneskerettigheter.

    Hans lære og handlinger har inspirert millioner av mennesker rundt om i verden, og han fortsetter å spille en betydelig rolle i å fremme fred, rettferdighet og medfølelse.

Scroll to Top