Hva heter verdensmesterskapet

VM -pokalens navn: Jules Rimet Cup

Historien

Introduksjon

VM er det største fotballarrangementet i verden, og bringer sammen lag fra forskjellige land i en spennende konkurranse. Og et av de mest ikoniske symbolene på denne turneringen er pokalen, som representerer den maksimale prestasjonen i idretten.

Jules Rimet Cup

Jules Rimet Cup var den første VM -pokalen. Den ble opprettet i 1930 av den franske billedhuggeren Abel Lafleur og ble oppkalt etter presidenten for FIFA den gangen, Jules Rimet.

Karakteristikker

Jules Rimet Cup var laget av massivt gull og hadde en grønn marmorbase. Det var omtrent 35 centimeter høy og veide omtrent 4 pund. På basen var det rom for å registrere navnene på mesterland.

nysgjerrigheter

Jules Rimet Cup ble stjålet i 1983 og smeltet av kriminelle som prøvde å selge gull. Heldigvis ble kopien av pokalen laget og levert til det brasilianske laget, som vant retten til definitivt å bo med cupen etter å ha vunnet verdensmesterskapet for tredje gang i 1970.

Det nåværende VM -pokalen

Etter tyveriet av Jules Rimet Cup, beordret FIFA opprettelsen av et nytt pokal. Den nåværende VM -pokalen, kalt “FIFA World Cup Trophy”, ble opprettet i 1974 av italienske Silvio Gazzaniga.

Det nåværende pokalen er laget av 18 karatgull og har en malakittbase. Det er omtrent 36 centimeter høy og veier omtrent 6 pund. I motsetning til Jules Rimet Cup, er ikke navnet på mesterlandene registrert på pokalen, men på en egen plate.

Den nåværende pokalen kan ikke definitivt vinnes av et utvalg. Etter VM -seieren mottar mesterlaget en gullbelagt kopi, mens den opprinnelige pokalen forblir hos FIFA.

konklusjon

VM -pokalen er et symbol på erobring og ære i fotball. Jules Rimet Cup og den nåværende FIFA -pokalen representerer historien og utviklingen av denne elskede sporten rundt om i verden.