Hva Google DNS

Hva er Google DNS?

Når det gjelder å surfe på internett, tenker vi ofte ikke på systemet som lar nettsteder nås. Imidlertid spiller DNS (Domain Name System) en nøkkelrolle i denne prosessen, ettersom den er ansvarlig for å oversette domenenavn til IP -adresser.

Google, et av de største teknologiselskapene i verden, tilbyr også sin egen DNS -tjeneste. Google DNS er kjent som Google Public DNS og er et populært alternativ for mange brukere.

Hva er Google Public DNS?

Google Public DNS er en gratis tjeneste som tilbys av Google som lar brukere erstatte DNS levert av internettleverandøren din med Google DNS. Ved å gjøre dette kan brukere oppleve raskere og sikrere navigasjon.

I tillegg tilbyr Google Public DNS også flere funksjoner som blokkering av ondsinnede nettsteder og uønsket innholdsfiltrering.

hvordan konfigurerer du Google Public DNS?

Konfigurere Google Public DNS er en enkel prosess og kan gjøres etter trinnene nedenfor:

 1. Få tilgang til nettverksinnstillingene til enheten din;
 2. Se etter DNS -konfigurasjonsalternativet;
 3. Velg alternativet for å konfigurere manuelt;
 4. Skriv inn Google Public DNS IP -adresser: 8.8.8.8 og 8.8.4.4;
 5. Lagre endringene og start enheten på nytt.
 6. Etter å ha konfigurert Google Public DNS, vil enheten din bruke denne tjenesten til å oversette domenenavnene til IP -adresser.

  Fordeler med Google Public DNS
  høyeste navigasjonshastighet; større sikkerhet mot ondsinnede steder; uønsket innholdsfiltrering; gratis tilgjengelighet; Google teknisk support.

  Kort sagt er Googles DNS, kjent som Google Public DNS, et populært alternativ for de som vil ha raskere og sikrere surfing på internett. Konfigurere Google Public DNS er enkelt og kan gi betydelige fordeler for navigasjonsopplevelsen.

  referanse

Scroll to Top