Hva er valgmåneden

Hva er valgmåneden?

Valg forekommer i forskjellige måneder, avhengig av landet og valgtypen. I Brasil, for eksempel, foregår stortingsvalget for president, guvernører, senatorer, føderale og statlige varamedlemmer alltid den første søndagen i oktober, i rare år.

Det er imidlertid viktig å merke seg at kommunevalg, for ordførere og rådmenn, forekommer i forskjellige år av stortingsvalget. De avholdes den første søndagen av par.

I tillegg kan det i noen land forekomme valg i andre måneder av året. For eksempel i USA finner presidentvalget alltid sted første tirsdag i november, hvert fjerde år.

Valgkalender

For å vite den nøyaktige datoen for valget i ditt land, er det viktig å konsultere valgkalenderen som er utgitt av de kompetente organene, for eksempel valgdomstolene. Denne informasjonen oppdateres med hvert valg og kan variere i henhold til lovene og forskriftene til hver nasjon.

Viktighet av stemme

Stemme er et grunnleggende rettighets- og samfunnsansvar. Gjennom avstemning har innbyggerne muligheten til å velge sine representanter og påvirke de politiske beslutningene som påvirker deres liv og samfunn som helhet.

Derfor er det viktig å bli informert om datoene for valg og utøve retten til avstemningen bevisst og ansvarlig.

 1. Kontroller valgkalenderen;
 2. Vær oppmerksom på frister for regularisering av velgertittelen;
 3. Møt kandidatene og forslagene deres;
 4. Delta i debatter og politiske hendelser;
 5. Sammenlign med valgurnene på valgdagen;
 6. Tren din stemmerett fritt og bevisst.
 7. Husk at demokrati er avhengig av aktivt deltakelse av innbyggere, og avstemning er en av de viktigste måtene å utøve denne deltakelsen på.

  For mer informasjon om valget i ditt land, ta kontakt med de offisielle nettstedene til valgbyråene og hold deg på toppen av alle stadier av valgprosessen.

  Referanser:

  1. Superior Electoral Court – Valgkalender
  2. School of Administration and Citizenship-elektoralkalender