Hva er avstemningstiden

Hva er avstemningstiden?

Når det gjelder valg, er det viktig å kjenne til stemmetiden, slik at du kan utøve din rett til å velge politiske representanter. Stemmetid kan variere i henhold til landet og valgtypen, men følger vanligvis en standard.

Stemmetid i Brasil

I Brasil forekommer valget til forskjellige tider, avhengig av valgtypen. Ved kommunale og statlige valg er stemningstiden fra 08.00 til 17.00. I presidentvalget er stemmetidspunktet fra 08.00 til 17.00 i første runde og fra 08.00 til 17.00 i andre runde, om nødvendig.

Krevde dokumenter

For å stemme, må du presentere et offisielt fotodokument, for eksempel ID, førerkortet eller passet. I tillegg er det viktig å ha velgertittelen i hånden.

viktig:

Det er viktig å sjekke stemmeberettigede sted på forhånd, da det kan endre seg fra et valg til et annet. For dette kan du konsultere nettstedet til Superior Electoral Court (TSE) eller kontakte valgregisteret i regionen din.

Annen relevant informasjon:

 1. Det er forbudt å gjøre valgreklame på valgdagen, i og utenfor stemmestedene.
 2. Stem er obligatorisk for personer mellom 18 og 70 år, men valgfritt for 16 og 17 år, eldre over 70 år og analfabeter.
 3. Det er mulig å rettferdiggjøre fraværet på valgdagen hvis du ikke kan delta på valglokalet. For dette er det nødvendig å fylle ut et skjema for valgbegrensning.
 4. valg
  Stemmetid
  kommunal og stat 8h til 17H Presidential – 1. runde 8h til 17H Presidential – 2. runde 8h til 17H

  se ditt stemmested her

  Kilde: Superior Electoral Court (TSE)

Scroll to Top