Da måneden fant sted

Når skjedde måneden?

Den månedlige var en politisk skandale som ristet Brasil på begynnelsen av 2000 -tallet. Det var en korrupsjonsordning som involverte flere politikere og partier, og ble oppdaget i 2005.

Hva var månedlig?

Månedlig var en offentlig pengeavledningsordning som besto av å betale bestikkelser til parlamentarikere i bytte mot politisk støtte til regjeringen. Målet var å sikre godkjenning av prosjekter av interesse for regjeringen i den nasjonale kongressen.

Hvem var involvert i måneden?

Skandalen til det månedlige involverte medlemmene av Workers Party (PT), som tidligere minister José Dirceu og tidligere kasserer Delúbio Soares, så vel som andre politikere fra forskjellige partier. I alt ble mer enn 40 personer rapportert og prøvd av Federal Supreme Court (STF).

dom og konsekvenser

Dommen fra det månedlige var en av de viktigste i Brasils historie. Høyesterett har fordømt flere tiltalte, inkludert innflytelsesrike politikere, til fengselsstraffer og betaling av bøter. Skandalen hadde en betydelig innvirkning på brasiliansk politikk, og ristet befolkningens tillit til politikere og partier.

 1. Fengsler og straffer
 2. Politisk reform
 3. Nye lover for å bekjempe korrupsjon
 4. Endringer i valgsystemet
 5. navn
  fest
  pena
  josé dirceu pt 7 år og 11 måneder Delúbio Soares pt 6 år og 8 måneder João Paulo Cunha pt 9 år og 4 måneder Roberto Jefferson ptb 7 år og 14 dager

  referanse