Hva er Halloween -måneden

Hva er Halloween -måneden?

Halloween er et parti som feires i flere land, spesielt i USA, 31. oktober. Men visste du at Halloweens måned er oktober?

Halloween, også kjent som Halloween, er en feiring som har sin opprinnelse i keltiske og kristne tradisjoner. Det antas at på denne datoen blir linjen mellom de levende verden og de dødes verden raskere, slik at ånder og overnaturlige skapninger kan vandre blant oss.

Opprinnelsen til Halloween

Halloween har sine røtter på Samhains keltiske festligheter, som markerte slutten av sommeren og begynnelsen av det keltiske nyttåret. Kelterne mente at de døde tidene på denne tiden av de døde vendte tilbake til jorden for å besøke sine tidligere hjem og søke mat.

Med ankomsten av kristendommen ble Samhain -festivalen innlemmet i den kristne kalenderen som dagen for All Saints, feiret 1. november. Den forrige natten, 31. oktober, var kjent som All Hallows ‘Eve, som senere ble Halloween.

Halloween -tradisjoner

Halloween er kjent for sine skumle og morsomme tradisjoner. En av hovedtradisjonene er å fantasere, spesielt fra overnaturlige skapninger som hekser, vampyrer og zombier. Barn tar også til gatene for å be om godteri fra dør til dør og sier den berømte setningen “triks eller godbit”.

I tillegg er skulpturerte gresskar, kjent som Jack-O’-Lanters, et ikonisk Halloween-symbol. De er opplyst med stearinlys og plassert i vinduene i husene for å avverge onde ånder.

nysgjerrigheter om Halloween

  1. Halloween er den nest mest markedsførte festen i USA, og taper bare til jul.
  2. Tradisjonen med å be om dør -til -dør -godteri dukket opp i middelalderen, da folk spurte bønner i bytte mot kaker kalt “Soul Cakes”.
  3. oransje og svart er assosiert med Halloween fordi de representerer henholdsvis høsten og mørket.
  4. konklusjon

    Halloweens måned er oktober, og denne skumle og morsomme festen feires den 31. av denne måneden. Med sin keltiske og kristne opprinnelse har Halloween blitt et av de mest populære partiene i forskjellige land rundt om i verden. Så forbered fantasien din, dekorer hjemmet ditt og ha det gøy på denne spesielle datoen!

Scroll to Top