Hva er biomet

Biomet er et geografisk område som har klima, grønnsaker og lignende dyr. Det er flere biomer rundt om i verden, hver med sine egne særegenheter og betydning for balansen i planeten.

Hva er et biome?

Et biome er et område som dekker et sett med økosystemer med lignende egenskaper. Disse egenskapene inkluderer klima, den dominerende vegetasjonen og faunaen som er til stede i området. Biomer bestemmes hovedsakelig av klima, som direkte påvirker vegetasjon og dyr som kan overleve i den regionen.

Hovedbiomer i verden

Det er flere biomer rundt om i verden, hver med sine egne særegenheter. Noen av de viktigste biomene er:

Amazon Forest

Amazonas regnskog er det største biomet i Brasil og et av de største i verden. Det er kjent for sitt biologiske mangfold og tilstedeværelsen av Amazonas -elven, den største elven i verden i vannvolum.

pantanal
Pantanal er et biome som ligger i Midtvesten av Brasil, kjent for sitt store mangfold av dyre- og plantearter. Det regnes som det største kontinentale fuktige området på planeten.

cerrado

Cerrado er et brasiliansk biom som er preget av savanne vegetasjon og et stort mangfold av arter. Det regnes som den rikeste savannen i biologisk mangfold i verden.

caatinga
Caatinga er et utelukkende brasiliansk biom, som ligger i den nordøstlige regionen av landet. Det er preget av en vegetasjon tilpasset tørke og huser et stort mangfold av arter.

  1. Biome 1
  2. Biome 2
  3. Biome 3
  4. biome
    egenskaper
    Amazon Forest Biodiversity, Amazon River pantanal våt område, artsmangfold cerrado savana, biologisk mangfold caatinga Vegetasjon tilpasset tørke, artsmangfold

    lære mer om biomer

    Referanser:
    – Eksempel 1
    – Eksempel 2
    – Eksempel 3