Hva ble fornavnet gitt til Brasil

Hva ble fornavnet gitt til Brasil?

Brasil har som vi vet i dag gjennomgått flere transformasjoner gjennom historien. Før ankomsten av de portugisiske kolonisatorene ble det brasilianske territoriet bebodd av flere urfolks stammer, hver med sin egen kultur og språk.

Imidlertid var fornavnet som ble gitt til Brasil av kolonisatorene “Land of Santa Cruz”. Denne kirkesamfunnet ble brukt av portugiserne da Pedro Álvares Cabral ankom territoriet i 1500. Det antas at navnet ble valgt på grunn av ankomstdatoen, som falt sammen med den religiøse høytiden til Santa Cruz.

Likevel begynte navnet “Brasil” først å bli brukt fra 1503, da navigatøren Américo Vespuccio skrev et brev som beskrev sine turer og nevnte eksistensen av et tre kalt “Pau-Brasil” i regionen. Dette treet ble høyt verdsatt i Europa på grunn av det rødlige treverket, brukt i fremstilling av maling.

Fra dette øyeblikket ble navnet “Brasil” brukt til å referere til det brasilianske territoriet, og gradvis erstatte den forrige kirkesamfunnet. Gjennom årene har navnet konsolidert og blitt offisielt og blitt adoptert av både brasilianere og utlendinger.

Det er interessant å observere hvordan historie og kultur påvirker måten et land blir navngitt på. Brasil, med sin mangfold og naturlige rikdom, bærer med seg historien til dets urfolk, de portugisiske kolonisatorene og alle de som bidro til byggingen av denne nasjonen.

Scroll to Top