Hva var Brasils første kamp i verdensmesterskapet

Hva var Brasils første kamp i verdensmesterskapet?

VM er en av de mest etterlengtede og spennende sportsbegivenhetene i verden. Og for fotballfans er Brasil et av de mest tradisjonelle og seirende lagene i konkurransen. Men vet du hva som var Brasils første kamp i verdensmesterskapet?

Det første spillet av det brasilianske laget i et verdensmesterskap fant sted i 1930, i Uruguay. På den tiden var turneringen fremdeles i sin første utgave og ble deltatt av bare 13 lag. Brasil ble representert av Carioca -teamet, som var sammensatt av spillere fra Rio de Janeiro.

Brasils debutspill på verdensmesterskapet i 1930 var mot Jugoslavia 14. juli. Kampen fant sted på Pocitos Stadium i Montevideo, og endte med seieren til Jugoslavia 2-1. Det brasilianske målet ble scoret av latskap, en av hovedspillerne i Carioca-laget på den tiden.

Til tross for nederlaget, markerte Brasils første kamp i verdensmesterskapet begynnelsen på en vellykket bane og prestasjoner for det brasilianske laget. I de følgende utgavene ble Brasil et av de mest seirende lagene i konkurransen, og vant fem verdens titler.

Siden den gang har det brasilianske laget blitt en referanse i verdensfotball, med talentfulle spillere og en engasjerende spillestil. Den gule og grønne skjorten har blitt et stolthetssymbol for brasilianere, og fansen er alltid til stede, og støtter teamet i alle utgaver av verdensmesterskapet.

Derfor var Brasils første verdensmesterskap mot Jugoslavia i 1930, og til tross for nederlaget, markerte begynnelsen på en suksesshistorie for det brasilianske laget. Siden den gang har Brasil blitt et av de mest seirende lagene i konkurransen, og vunnet hjertene til fotballfans over hele verden.

Scroll to Top