Hva er den sanne betydningen av den hellige fredag

Den sanne betydningen av den hellige fredag ​​

Holy Friday er en veldig viktig dato for kristne, ettersom den markerer korsfestelsen og døden til Jesus Kristus. Det er en dag med dyp refleksjon og hengivenhet, der de trofaste husker Jesu offer for menneskeheten.

korsfestelsen av Jesus

I den bibelske konteksten representerer den hellige fredag ​​den dagen Jesus ble dømt til døden av korsfestelse. I følge rapportene ble Jesus forrådt av Judas Iscariot, arrestert og prøvd av datidens religiøse og politiske myndigheter.

Etter å ha blitt dømt til døden, ble Jesus torturert, ydmyket og korsfestet på Mount Golgotha, utenfor murene i Jerusalem. Han bar korset til korsfestingsstedet, hvor han ble forkynt og hang i flere timer.

Jesu ‘offer

For kristne representerer Jesu død på korset den største handlingen av kjærlighet og offer i historien. Jesus antas å ha ofret seg som et offer for å betale for menneskehetens synder og å bane vei for frelse.

I følge kristen tradisjon døde Jesus på korset rundt klokka 15.00 på Holy Friday. Kroppen hans ble fjernet fra korset og plassert i en grav, hvor han forble til oppstandelsen på påskedag.

Viktigheten av hellig fredag ​​

Holy Friday er en dag med sorg og bot for kristne. Det er et øyeblikk av refleksjon over Jesu død og betydningen av hans offer. Mange trofaste deltar i religiøse feiringer, som Sacra -veien, som rekonstruerer de siste øyeblikkene av Jesus før korsfestelsen.

I tillegg er Holy Friday også en dag med avholdenhet og faste for katolikker. Tradisjonen ber de troende om å avstå fra rødt kjøtt og lage et enklere måltid, med respekt og solidaritet med Jesu lidelser.

konklusjon

Holy Friday er en dato for dyp betydning for kristne, for den representerer Jesu offer for menneskeheten. Det er en dag med refleksjon, hengivenhet og bot, der de trofaste husker korsfestelsen og døden til Jesus Kristus. Det er også et øyeblikk av håp, for Jesu død blir fulgt av oppstandelsen på påskedag, og symboliserer seieren over synd og død.

Scroll to Top