Hva er Samus telefon

Hva er Samus telefon?

Mobile Emergency Care Service (SAMU) er en akuttmedisinsk tjeneste som opererer i Brasil. Han er ansvarlig for å tilby prehospital pleie, dvs. å betjene mennesker som er i presserende og nødsituasjoner før de ankommer sykehuset.

For å kontakte Samu, kan du ringe 192. Dette er den direkte tjenestelinjen, tilgjengelig 24 timer i døgnet, hver dag i uken. Når du ringer Samu, vil du bli deltatt av helsepersonell som vil evaluere situasjonen din og sende det rette teamet for din omsorg.

Samu er en essensiell tjeneste for befolkningen, ettersom den opererer i umiddelbar lettelse i tilfeller av ulykker, luftveisriser, hjerteproblemer, blant andre. Det er viktig å ha Samu -nummeret alltid for hånden, for i nødsituasjoner hver andre konto.

hvordan fungerer samu?

Samu -omsorg utføres av flerfaglige team, dannet av leger, sykepleiere, sykepleieteknikere og redningsførere. Disse teamene er forberedt på å oppfylle forskjellige typer forekomster og tilbyr nødvendig støtte til ankomst til sykehuset.

Når du ringer Samu, er det viktig å gi nøyaktig informasjon om nødsituasjonen, for eksempel full adresse på nettstedet, kontakttelefonnummeret og en klar beskrivelse av problemet. Denne informasjonen hjelper teamet med å forberede seg ordentlig og effektivisere tjenesten.

I tillegg er det viktig å holde rolig og følge retningslinjene til SAMU -fagfolk. De er opplært til å håndtere nødsituasjoner og vil gjøre sitt beste for å sikre deres velvære.

Når skal jeg ringe Samu?

Samu bør utløses i tilfeller av presserende medisinsk nødsituasjon. Noen eksempler på situasjoner der du trenger å ringe Samu inkluderer:

  1. Kardiorespiratorisk arrestasjon;
  2. Trafikkulykker med ofre;
  3. Anfall;
  4. Alvorlige luftveisproblemer;
  5. Infarkt;
  6. Ulykker med kjemikalier;
  7. Alvorlige forbrenninger;
  8. rus;
  9. Risikobar arbeidskraft;
  10. Alvorlige psykiatriske utbrudd;
  11. blant andre.
  12. Det er viktig å merke seg at Samu ikke skal utløses for tilfeller som ikke er presserende eller medisinsk nødsituasjon. For mindre alvorlige situasjoner anbefales det å søke omsorg ved en grunnleggende helseenhet eller kontakte din pålitelige lege.

    Samu er en viktig tjeneste for befolkningen og kan redde liv. Derfor er det viktig å kjenne Samus telefonnummer og vite når du utløser det. Husk: Ring Samu i nødstilfeller innen nummer 192.

Scroll to Top