Hva var dagen for FICO

Hva var dagen for maten?

Fico Day var en historisk hendelse som fant sted 9. januar 1822 i Brasil. Det var på denne dagen den daværende Prince -regent Dom Pedro uttalte at han ikke ville returnere til Portugal, og oppfylte forespørslene fra den brasilianske befolkningen.

Den historiske konteksten

På begynnelsen av det nittende århundre var Brasil en koloni av Portugal og gikk gjennom en periode med stor politisk agitasjon. Den portugisiske kongefamilien hadde flyttet til Brasil i 1808, og løp bort fra Napoleon -invasjoner i Europa.

Med tilstedeværelsen av retten i Brasil var det flere endringer og fremskritt, for eksempel åpning av havner til vennlige nasjoner, opprettelsen av kulturinstitusjoner og modernisering av byer. Disse transformasjonene genererte en følelse av uavhengighet og autonomi hos det brasilianske folket.

Presset for uavhengighet

Etter Napoleon Bonapartes nederlag og restaureringen av den portugisiske tronen, bestemte kong Dom João VI seg for å returnere til Portugal i 1821, og etterlot sønnen Dom Pedro som Prince Regent i Brasil.

Portugisiske konstituerende domstoler krevde imidlertid at Dom Pedro skulle komme tilbake til Portugal og innføre flere restriktive tiltak til Brasil. Disse tiltakene inkluderte tap av politisk og økonomisk autonomi, som genererte stor misnøye i landet.

matdag

Overfor presset fra de konstituerende domstolene, bestemte Dom Pedro seg for å ta stilling til fordel for Brasil. 9. januar 1822 forkynte han den berømte setningen “Hvis det er til beste for alle og den generelle lykke for nasjonen, er jeg klar! Fortell folket at jeg blir.”

Denne uttalelsen var en milepæl i Brasils historie, da den representerte Dom Pedros avslag på å vende tilbake til Portugal og begynnelsen av landets uavhengighetsprosess.

Brasils uavhengighet

Fico Day var bare det første skrittet mot Brasils uavhengighet. Fra det øyeblikket begynte Dom Pedro å lede bevegelser og handlinger til fordel for den politiske frigjøring av landet.

7. september 1822 proklamerte Dom Pedro Brasils uavhengighet ved bredden av Ipiranga -elven i São Paulo. Denne hendelsen ble kjent som Ipiranga -skriket og markerte offisielt separasjonen av Brasil fra Portugal.

Arven fra Fico Day

Fico Day regnes som et av de viktigste øyeblikkene i Brasils historie. Dom Pedros beslutning om å bli i landet og kjempe for uavhengighet var grunnleggende for byggingen av den brasilianske nasjonen.

Denne hendelsen representerer også det brasilianske folks motstand mot undertrykkelse og letingen etter frihet og autonomi. Fico Day feires frem til i dag som et symbol på stolthet og patriotisme.

Referanser:

  1. https://www.ebiography.com/dia_do_fica/
  2. https://www.todamateria.com.br/dia-do-fica/
  3. https://www.infoescola.com/historia/dia-do-dica/
Scroll to Top