Hva var valgdagen

Hva var valgdagen?

Valg er et viktig øyeblikk for et lands demokrati. Dette er når innbyggerne har muligheten til å velge sine politiske representanter og utøve sin stemmerett. Men vet du hva som var den siste valgdagen?

Valg i Brasil

I Brasil forekommer valg på forskjellige nivåer: kommunale, statlige og føderale. Valgdagen varierer i henhold til tvisten. La oss forstå bedre:

Kommunevalg

Kommunevalg avholdes hvert fjerde år den første søndagen i oktober. Den dagen går velgerne til valgurnene for å velge ordførere og rådmenn i byene sine.

Statlige og føderale valg

Statlige og føderale valg finner sted hvert fjerde år den første søndagen i oktober, på samme dag av kommunevalget. Den dagen velger velgerne guvernører, senatorer, statlige og føderale varamedlemmer.

Viktigheten av å stemme

Stem er et grunnleggende verktøy for innbyggerdeltakelse og for bygging av et mer rettferdig og mer egalitært samfunn. Ved å stemme har du muligheten til å påvirke politiske beslutninger og velge representanter som forsvarer dine interesser og samfunnets interesser.

Det er viktig å huske at avstemning er obligatorisk for borgere over 18 år og valgfritt for unge mennesker i alderen 16 til 18 år, analfabeter og over 70 år.

konklusjon

Nå som du vet hva den siste valgdagen, tar du dette øyeblikket til å utøve din stemmerett og bidra til bygging av et bedre land. Husk alltid viktigheten av å stemme og ansvaret vi har som borgere.

Referanser:

  1. tse-elektoral kalender
  2. tse-anterior valg
Scroll to Top