Hva er vekten av den blå hvalen

Hva er vekten av den blå hvalen?

Blåhval er det største dyret på planeten Jorden, og vekten kan variere veldig. I gjennomsnitt kan en voksen blåhval veie mellom 100 og 150 tonn. Dette tilsvarer vekten av omtrent 25 voksne afrikanske elefanter!

Blåhvalegenskaper

Blue Whale er kjent for sine imponerende dimensjoner. I tillegg til vekt, kan den måle opptil 30 meter lang, som er større enn en skolebuss. Tungen din alene kan veie omtrent 3 tonn, og hjertet ditt kan være på størrelse med en liten bil.

blåhvalmat

Blue Whale Feeds hovedsakelig på små krepsdyr kalt Krill. Det kan konsumere opptil 4 tonn krill om dagen! For å fange disse bittesmå dyrene, åpner den blå hvalen sine enorme kjever og svelger store mengder vann, og filtrerer krillen gjennom finnene.

nysgjerrigheter om blåhval

  1. Blue Whale har et unikt hjørne, som kan høres miles unna.
  2. Pusten din kan nå opp til 9 meter høy.
  3. Til tross for sin gigantiske størrelse, mater Blue Whale bare små sjødyr.
  4. Bevaring av blå hval

    Blue Whale har blitt jaget nesten til utryddelse i fortiden, men i dag er den beskyttet av internasjonale lover. Fortsatt representerer havforurensning og klimaendringer trusler mot overlevelsen av disse praktfulle dyrene. Det er viktig at vi alle gjør vår del for å beskytte marint liv og sikre en sunn fremtid for blåhval og andre arter.

    Referanser:

    1. National Geographic – Blue Whale Facts

Scroll to Top