Hva er kommunistpartiet i Brasil

kommunistpartiet i Brasil

Kommunistpartiet i Brasil (PCDOB) er en brasiliansk politisk forening av marxist-leninistisk orientering. PCDOB ble grunnlagt 25. mars 1922, og er en av de eldste partiene i landet og har som mål å bygge et sosialistisk samfunn i Brasil.

PCDOB -historie

PCDOB stammet fra fusjonen av to politiske grupper: Kommunistpartiet i Brasil (PCB) og den internasjonalistiske kommunistligaen (LCI). Foreningen av disse to organisasjonene resulterte i dannelsen av det kommunistiske partiet i Brasil, som senere vedtok navnet til kommunistpartiet i Brasil.

Gjennom sin historie har PCDOB møtt forskjellige øyeblikk av undertrykkelse og politisk forfølgelse. I perioden med militært diktatur i Brasil (1964-1985) ble mange av dens militante arrestert, torturert og eksilert. Likevel var partiet i stand til å omorganisere og opprettholde sin politiske handling.

Hoved PCDOB -ledere

PCDOB hadde og har flere viktige ledere i sin historie. Noen av de viktigste er:

  • Luiz Carlos Prestes
  • José Renato Rabel
  • Aldo Rebelo
  • Manuela d’Ovila

PCDOB Political Performance

PCDOB har en politisk handling som tar sikte på å forsvare arbeiderklassens interesser og den sosialistiske transformasjonen av det brasilianske samfunnet. Partiet deltar i valg og har representanter i forskjellige politiske stillinger, som ordførere, rådmenn, statlige og føderale varamedlemmer.

PCDOB er også kjent for sin ytelse i sosiale bevegelser, for eksempel Landless Rural Workers Movement (MST) og Homeless Workers Movement (MTST). I tillegg har partiet en sterk fagforeningens tilstedeværelse, med representanter i flere fagforeninger og unionssentraler.

Endelige betraktninger

Det kommunistiske partiet i Brasil er en viktig brasiliansk politisk forening, med en lang historie med kamp for den sosialistiske transformasjonen av samfunnet. Til tross for vanskene gjennom årene, forblir PCDOB aktiv og søker å bygge en mer rettferdig og mer egalitær Brasil.

Scroll to Top