Hva er slektskapet til Carlota Joaquina med prinsesse Isabel

Carlota Joaquina’s Kinship with Princess Isabel

Royalty historie har alltid vekket nysgjerrighet og fascinasjon for mennesker. Et av de mest interessante aspektene er slektskap blant medlemmer av kongefamilien. I denne artikkelen vil vi utforske slektskap mellom Carlota Joaquina og prinsesse Isabel, to viktige skikkelser i historien til Brasil og Portugal.

Carlota Joaquina

Carlota Joaquina de Bourbon var en spansk prinsesse som ble dronningskonsort av Portugal og Brasil. Hun ble født 25. april 1775 i Aranjuez, Spania, og var datter av kong Carlos IV av Spania og dronning Maria Luísa de Parma.

I 1785, i en alder av 10 år, giftet Carlota Joaquina seg med Prince -arvingen til Portugal, som senere skulle bli kong John VI. Ekteskapet ble arrangert for å styrke forholdene mellom de to nasjonene.

Prinsesse Isabel

Prinsesse Isabel ble på sin side født 29. juli 1846 i Rio de Janeiro, Brasil. Hun var datter av keiser Dom Pedro II og keiserinne Dona Teresa Cristina. Isabel var arving etter den brasilianske tronen og ble kjent for sin kamp for avskaffelse av slaveri.

15. november 1889 ble det brasilianske riket styrtet og kongefamilien ble eksilert. Prinsesse Isabel bodde sine siste år i Paris, hvor hun døde 14. november 1921.

slektskap mellom Carlota Joaquina og prinsesse Isabel

Kinship mellom Carlota Joaquina og prinsesse Isabel er bestemor og barnebarn. Carlota Joaquina var far til prinsesse Isabel, for sønnen, Dom Pedro I, var far til Dom Pedro II, som igjen var far til Isabel.

Selv om de bodde på forskjellige tidspunkter, spilte disse to kvinnene viktige roller i historien til Brasil og Portugal. Carlota Joaquina var dronningkonsort av Portugal og Brasil, mens prinsesse Isabel var arving til den brasilianske tronen og kjempet for avskaffelse av slaveri.

Kort sagt, slektskapet mellom Carlota Joaquina og prinsesse Isabel er bestemor og barnebarn, og begge hadde en betydelig innflytelse på sine respektive tider. Det er interessant å studere historien til kongelige for å bedre forstå den historiske konteksten og familieforholdene som formet verden vi lever i i dag.

Scroll to Top