Hva heter de 5 havene

verdens 5 hav

Visste du at jorden består av rundt 70% vann? Dette vannet er distribuert i forskjellige kropper, de største havene er. I denne artikkelen vil vi snakke om verdens fem hav: Atlanterhavet, Stillehavet, Det indiske hav, det arktiske hav og antarktisk hav.

Atlanterhavet

Atlanterhavet er det nest største hav i verden, bak bare Stillehavet. Det skiller Nord -Amerika og Sør -Amerika fra Europa og Afrika. Med et område på omtrent 106,4 millioner kvadratkilometer, er Atlanterhavet kjent for sine havstrømmer, for eksempel Gulfkjeden.

Stillehavet

Stillehavet er det største havet i verden, og okkuperer omtrent en tredjedel av jordens overflate. Det strekker seg fra vestkysten av Amerika til østkysten av Asia og Australia. Med et område på omtrent 165,2 millioner kvadratkilometer, huser Stillehavet flere øyer og Archipelagos, som Hawaii og Filippinene.

Det indiske hav

Det indiske hav ligger mellom Afrika, Asia og Australia. Med et område på omtrent 73,4 millioner kvadratkilometer, er det kjent for sitt varme vann og rik på biologisk mangfold. Det indiske hav huser flere paradisøyer, som Maldivene og Seychellene.

arktisk hav

Arktisk hav er den minste og mest nordlige i de fem havene. Det ligger rundt Nordpolen og er omgitt av land som Canada, Russland, Norge og USA. Med et område på omtrent 14,05 millioner kvadratkilometer, er Polhavet kjent for sine isbreer og er bebodd av dyr som isbjørn og seler.

Antarktisk hav

Det antarktiske havet ligger rundt det antarktiske kontinentet, og er havet sør for planeten. Med et område på omtrent 20,3 millioner kvadratkilometer, er det kjent for sitt kalde vann og ved å beskytte en stor mengde is. Det antarktiske havet er bebodd av dyr som pingviner, hvaler og seler.

Kort sagt, verdens fem hav er Atlanterhavet, Stillehavet, Det indiske hav, Polhavet og det antarktiske hav. Hver har unike egenskaper og spiller en nøkkelrolle i å regulere klima og opprettholde marint liv.

Scroll to Top