Hva heter verdens første datamaskin

Den første datamaskinen i verden: eniac

Har du noen gang lurt på hva som var den første datamaskinen i verden? I denne artikkelen, la oss snakke om eniac, pioner i datamaskinalderen.

Hva er eniac?

ENIAC (elektronisk numerisk integrator og datamaskin) var den første store digitale elektroniske datamaskinen. Det ble utviklet under andre verdenskrig mellom 1943 og 1945 av ingeniørene John W. Mauchly og J. Presper Eckert ved University of Pennsylvania, USA.

Kjennetegn på eniac

Eniac var en enorm maskin, og okkuperte et område på omtrent 167 kvadratmeter. Den besto av over 17 000 termiske ventiler, 7.200 krystalldioder, 70 000 motstander, 10.000 kondensatorer og 5 millioner sveiser. Behandlingshastigheten var omtrent 5000 operasjoner per sekund, noe som var ekstremt rask for tiden.

Bruk av eniac

ENIAC ble hovedsakelig brukt til militære formål, ble brukt til å beregne artilleribaner og utføre simuleringer av kjernefysisk eksplosjon. Det ble også brukt til å utføre komplekse vitenskapelige og matematiske beregninger.

eniac legado

Eniac var en milepæl i databehandlingshistorien, og banet vei for utvikling av stadig mer avanserte datamaskiner. Dens innflytelse kan sees til i dag, der vi har personlige datamaskiner og ekstremt kraftige og kompakte mobile enheter.

Referanser:

  1. wikipedia – eniac
  2. fri >

    Jeg håper du likte å vite litt mer om verdens første datamaskin, Eniac. Følg med på bloggen vår for mer interessant innhold om teknologi og datamaskinhistorie!

Scroll to Top