Hva heter Russlands president

Hva heter Russlands president?

Russland er et land med en rik og sammensatt historie, og det politiske systemet ledes av en president. Men vet du hva som heter Russlands nåværende president?

Russlands president

Russlands nåværende president er Vladimir Putin. Han tiltrådte i 1999 og har siden vært en sentral skikkelse i russisk politikk. Putin har allerede hatt stillingen som statsminister og var også en agent for KGB, det tidligere etterretningsbyrået i Sovjetunionen.

Vladimir Putins bane

Vladimir Putin ble født 7. oktober 1952 i Leningrad, for tiden kjent som St. Petersburg. Han studerte jus ved State University of Leningrad og begynte i KGB i 1975. I løpet av sin karriere ved KGB jobbet Putin hovedsakelig i Øst -Tyskland.

Etter oppløsningen av Sovjetunionen gikk Putin inn i politikken og hadde flere viktige stillinger. I 1999 ble han utnevnt til statsminister av daværende president Boris Jeltsin. Samme år trakk Jeltsin seg og Putin overtok midlertidig presidentskap. I 2000 ble han valgt til president og har siden blitt valgt på nytt ved andre anledninger.

nysgjerrigheter om Vladimir Putin:

  1. Putin er kjent for sitt bilde av sterk og autoritær leder.
  2. Han er en stor talsmann for de tradisjonelle russiske verdiene og suvereniteten i landet.
  3. Putin er en ivrig sportsutøver, og er kjent for sine judoferdigheter.
  4. Det regnes som en av de mektigste menneskene i verden, ifølge Forbes Magazine.
  5. Kort sagt, navnet på den nåværende presidenten i Russland er Vladimir Putin. Den politiske banen og ledelsen har slått til landet de siste årene. Vi håper denne artikkelen har bidratt til å svare på spørsmålet ditt!

    referanse