Hva er den høyest betalte spilleren

Hva er den best betalte spilleren?

Når det gjelder astronomiske lønn i fotballverdenen, er det umulig å ikke tenke på hvem som er den høyest betalte spilleren i dag. Med millionærkontrakter og store merker sponsing, kan noen spillere samle formuer gjennom karrieren.

De høyest betalte spillerne i verden

I følge Forbes Magazine er den høyest betalte spilleren i verden i 2021 Lionel Messi. Den argentinske stjernen, som for tiden spiller for Paris Saint-Germain, mottar en årlig lønn på omtrent 130 millioner dollar. I tillegg har Messi også sponsorkontrakter med merker som Adidas, Pepsi og Huawei, noe som ytterligere øker gevinsten.

For det andre på listen over de høyest betalte spillerne er Cristiano Ronaldo. Den portugisiske stjernen, som for tiden forsvarer Manchester United, mottar rundt 120 millioner dollar i året, mellom lønns- og sponsorkontrakter. Ronaldo er sponset av merker som Nike, Herbalife og Clear, blant andre.

Andre spillere som også er blant de høyest betalte i verden er Neymar, Kylian Mbappé og Mohamed Salah. Neymar, som spiller med Messi i Paris Saint-Germain, mottar rundt 95 millioner dollar i året. Allerede Mbappé, hans lagkamerat, har en årlig lønn på omtrent 40 millioner dollar. Salah mottar på sin side rundt 35 millioner dollar i året på Liverpool.

Lønn i fotball

Fotball er en av de mest lønnsomme idrettene i verden, og spillernes lønn gjenspeiler dette. I tillegg til høye lønn som klubbene betaler, har spillerne også muligheten til å tjene penger på sponsorkontrakter, deltakelse i arrangementer og til og med salg av lisensierte produkter med sine merkevarer.

spillernes lønn bestemmes av flere faktorer, for eksempel feltytelse, spillerens popularitet, markedet der det opererer og muligheten til å tiltrekke seg sponsorer. I tillegg tar klubber også hensyn til markedsverdien til spilleren og konkurransen fra andre klubber som er interessert i å ansette ham.

Det er viktig å merke seg at lønnen til de høyest betalte spillerne er unntak, og at de fleste profesjonelle spillere ikke får så høye verdier. De aller fleste spillere tjener mer beskjedne lønninger, spesielt i mindre legeringer og lavere uttrykksklubber.

  1. Lionel Messi
  2. Cristiano Ronaldo
  3. Neymar
  4. Kylian Mbappé
  5. Mohamed Salah
  6. posisjon
    spiller
    Årlønn (i millioner av dollar)
    1. Lionel Messi 130 2. Cristiano Ronaldo 120 3. neymar 95 4th Kylian Mbappé 40 5. Mohamed Salah 35

    Kilde: Forbes

    Bilde: Lionel Messi – av Ludo29 – eget arbeid, CC av -sa 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=103682080