Hvordan bruke sesam i salaten

hvordan bruke sesam i salaten

Sesame er et frø rik på næringsstoffer og smak, som kan være et deilig og sunt tilskudd til salatene dine. I tillegg til å legge til et sprø berøring, bringer Sesame også helsemessige fordeler, for eksempel å gi viktige og antioksidant fettsyrer. I denne artikkelen vil vi utforske forskjellige måter å bruke sesam i salaten og hvordan vi kan få mest mulig ut av fordelene.

1. Ristet sesam

En av de vanligste måtene å bruke sesam i salaten er å skåle den. For å gjøre dette, bare varme en stekepanne over middels varme og tilsett sesamfrøene. Rør konstant til de er gyldne og slipp en deilig aroma. Spre deretter den ristede sesamen over salaten for å tilsette smak og tekstur.

2. Sesamsaus

En annen måte å innlemme sesiden i salaten er gjennom en sesamsaus. For å lage sausen, trenger du sesamolje, soyasaus, riseddik, honning og hakket hvitløk. Bland alle ingrediensene i en beholder og drypp over salaten. Sesamsaus tilfører en deilig asiatisk smak og kombinerer godt med friske grønnsaker.

3. Svart sesam

Prøv å legge svart sesam til salaten din til et visuelt interessant preg. Den svarte sesamen har en mer intens smak og en mørk farge som står i kontrast til de andre salatingrediensene. I tillegg har Black Sesame også antioksidant og betennelsesdempende egenskaper.

4. Mappe -formede sesam

Et mindre kjent alternativ er å bruke pasta -formet sesam. Du kan finne sesam -mappen, også kjent som Tahine, i helsekostbutikker eller supermarkeder. Sesampastaen kan blandes med sitronsaft, olivenolje og krydder for å lage en kremet sausesaus.

5. Sesam i skorpe

Hvis du liker en salat med en sprø skorpe, kan du prøve å legge til en sesamskorpe. For å skorpe, bland sesamfrø med brødsmuler og krydder etter eget valg. Pass kylling, fisk eller tofu i blandingen før du griller eller baker. Sesamskorpen gir ekstra smak og tekstur til salaten din.

konklusjon

Sesame er en allsidig ingrediens som kan gi smak, tekstur og helsemessige fordeler til salatene dine. Prøv forskjellige måter å bruke sesam i salat og finn ut hvilken kombinasjon du liker best. Enten ristet, lim inn, skorpe eller som en saus, vil sesamet sikkert øke nivået på salatene dine.

Scroll to Top