Hvordan bruke silikonfold i ovnen

Hvordan bruke silikonfold i ovnen

Silikon kopper er et flott alternativ for å bake mat i ovnen. De er praktiske, enkle å rengjøre og gi jevn matlaging. I denne artikkelen vil vi lære deg hvordan du kan bruke silikonpanner riktig i ovnen, og sikre deilige resultater. Sjekk det ut!

Trinn for trinn for å bruke silikonfold i ovnen

1. Velg riktig brett: Silikonkopper er tilgjengelige i forskjellige størrelser og former. Velg den som passer best for oppskriften din og størrelsen på ovnen din.

2. Smør formen: Selv om den er nonstick, anbefales det å sminke silikonformen lett med litt olje eller smør. Dette vil hjelpe til med å få matvarer lettere.

3. Legg deigen eller maten i formen: Hell kakedeigen, cupcakes eller annen mat i silikonfolden. Sørg for ikke å overskride pannens kapasitet, og etterlater et rom slik at deigen vokser under matlagingen.

4. Plasser pannen i ovnen: Plasser silikonformen i en ildfast form eller direkte i ovnsnettet, i henhold til oppskriftsinstruksjonene. Forsikre deg om at formen er jevn for å forhindre at deigen drenerer.

5. Juster temperaturen og koketiden: Følg oppskriftsinstruksjonene i forhold til temperatur og koketid. Silikon kopper kan kreve litt kortere koketid enn tradisjonelle former, så vær klar over ikke å la maten brenne.

6. Fjern fra ovnen nøye: Bruk termiske hansker på slutten av steketiden for å fjerne silikonformen fra ovnen. Vær forsiktig så du ikke brenner med dampen som kan komme ut av formen.

7. La det avkjøles før undolding: Det er viktig å la maten avkjøles helt før du fant ut dem. Dette vil bidra til å forhindre dem i å bryte eller feste seg i formen.

8. Nøye unmold: Ved hjelp av en slikkepott eller fingre, må du fjerne maten forsiktig, og trykke litt på sidene av silikonform. De bør komme lett ut, takket være materialets ikke -pinne -egenskap.

Nå som du vet hvordan du kan bruke silikonkopper riktig, benytter du anledningen til å tilberede deilige oppskrifter og overraske gjestene dine. Silikonpanner er et utmerket alternativ for bakekaker, cupcakes, muffins og mer. Prøv det og nyt meg perfekt mat!

Scroll to Top