Hvor mange tidssoner Brasil har

Hvor mange tidssoner har Brasil?

Brasil er et land med kontinentale dimensjoner, noe som betyr at det dekker forskjellige geografiske regioner og følgelig forskjellige tidssoner. Imidlertid har Brasil offisielt fire tidssoner.

Brasils tidssoner

Brasils tidssoner er:

  1. Brasília tidssone (GMT-3): Dette er Brasils standard tidssone og brukes i det meste av landet, inkludert sørøst, sør, Midtvest og nordøstregioner.
  2. Amazon Time Spindel (GMT-4): Denne tidssonen brukes i staten Amazonas og i noen områder av Pará og Mato Grosso.
  3. Fernando de Noronha tidssone (GMT-2): Denne tidssonen brukes i Fernando de Noronha Archipelago, som ligger i staten Pernambuco.
  4. dekar tidssone (GMT-5): Denne tidssonen brukes i tilstanden Acre og i en del av staten Amazonas.
  5. Det er viktig å merke seg at noen stater i løpet av sommertid kan innta en annen tidssone midlertidig.

    Dagslyssparingstid i Brasil

    Dagslysbesparende tid er en praksis som er vedtatt i noen land for bedre å glede seg over sollys i løpet av de varmeste månedene av året. I Brasil har dagslysbesparende tid blitt adoptert i mange år, men siden 2019 er det ikke lenger i kraft.

    I løpet av dagslyssparingstiden vedtok noen stater i Brasil en annen tidssone, og fremmet klokken på en time. Dette hadde som mål å spare strøm og bedre nyte naturlig lys.

    På grunn av studier som viste at dagslysbesparende tid ikke lenger brakte så mange fordeler som den pleide å være, bestemte den brasilianske regjeringen ikke lenger å ta i bruk denne praksisen.

    Derfor har Brasil for tiden de fire tidssonene som er nevnt tidligere, uten adopsjon av dagslyssparingstid.

    Jeg håper denne artikkelen har avklart tvil om tidssonene i Brasil. Hvis du har flere spørsmål relatert til dette emnet, ikke nøl med å legge igjen en kommentar nedenfor.

Scroll to Top