Hva er valgdagen

Hva er valgdagen?

Valg er et viktig øyeblikk for et lands demokrati. Dette er når innbyggerne har muligheten til å velge sine politiske representanter og utøve sin stemmerett. Men vet du hva valgdagen er?

Valgdagen varierer i henhold til hvert land og dets valglover. I Brasil, for eksempel, finner de generelle valgene for president, guvernører, senatorer, føderale og statlige varamedlemmer sted hvert fjerde år den første søndagen i oktober, på og med år. Kommunevalg for ordførere og rådmenn finner sted den første søndagen i oktober, i rare år.

Hvordan fungerer valgprosessen?

Valgprosessen innebærer flere trinn, fra registrering av velgere til tellingen av stemmene. La oss bedre forstå hvordan det fungerer:

  1. velgerregistrering: Før hvert valg er det nødvendig å registrere velgerne. Dette inkluderer utstedelse av velgertittelen og oppdatering av registreringsdata.
  2. Valgkampanje: Kandidater holder kampanjene sine, publiserer forslagene sine og søker støtte fra velgerne.
  3. Valgdag: På valgdagen deltar velgerne på valglokalene for å velge sine kandidater. Det er viktig å ta med et offisielt fotodokument og velgertittelen.
  4. Stemmer Beregning: Etter slutten av avstemningen blir stemmene ryddet og resultatene blir avslørt.
  5. Besittelse av de valgte: De valgte kandidatene tar besittelse av sine stillinger og starter sine mandater.
  6. Betydningen av bevisst stemmegivning

    Stem er et kraftig verktøy for transformasjonen av samfunnet. Derfor er det viktig å stemme bevisst, kjenne forslagene til kandidatene og deres politiske bane. I tillegg er det viktig å følge arbeidet med valgt og kostnad for forbedringer i deres kompetanseområder.

    Ved å utøve din stemmerett, bidrar du til byggingen av et mer rettferdig og mer demokratisk land. Så husk å delta i valget og få stemmen din hørt!

    Referanser:

    1. Superior Electoral Court – Valgkalender
    2. Superior Electoral Court-valg 2018