Når Ramadan slutter

Når ramadanen slutter?

Ramadan er en hellig måned for muslimer, hvor de faste fra daggry ved solnedgang. Det er en periode med åndelig refleksjon, bønn og selvkontroll. Men når nøyaktig Ramadan slutter?

Observasjon av månen

Ramadans slutt bestemmes av observasjonen av månen. Muslimer følger en månekalender, og begynnelsen og slutten av måneden bestemmes av New Moon -utseendet. Derfor slutter Ramadan når nymånen er signert.

Feiringen av Eid al-Fitres

Slutten på Ramadan er preget av feiringen av Eid al-Fitr, som betyr “faste fastefest.” Det er en viktig ferie for muslimer, som feirer slutten på faste med bønner, fester, donasjoner og familiemøter.

tradisjoner og skikker

Under Eid al-Fitr kler muslimer seg med sine beste klær, besøker moskeer for spesielle bønner og deler måltider med familiene og vennene sine. Det er også vanlig å gi gaver og hjelpe de mindre heldige gjennom veldedighetsdonasjoner.

Betydningen av Ramadan

Ramadan er en periode med åndelig rensing og selvkontroll for muslimer. I løpet av denne måneden avholder de seg fra å spise, drikke, røyke og ha sex i løpet av dagen, som en måte å henvende seg til Gud og styrke din tro.

  1. Fordeler med faste
  2. Refleksjon og selvvurdering
  3. Fellesskap og solidaritet
  4. Styrking av tro
  5. Vilkår relatert til Ramadan
    Betydning
    eid al-Fitr Feiring av slutten av Ramadan Suhoor måltid før daggry under Ramadan iftar måltid for å bryte fasten ved solnedgang zakat obligatorisk veldedighetsdonasjon under Ramadan

    lære mer om ramadan

    Referanser: