Da symbolikken dukket opp i Brasil

Symbolikk i Brasil: A Brief History

Den litterære bevegelsen kjent som symbolikk var av stor betydning i Brasil, og markerte en ny fase i poesi og kunst av landet. I denne bloggen vil vi utforske opprinnelsen og utviklingen av symbolikk i Brasil, og fremheve hovedrepresentantene og egenskapene.

Origins of Symbolism

Symbolikk har sin opprinnelse i Frankrike på slutten av det nittende århundre som en reaksjon på realisme og naturalisme. Symbolister prøvde å uttrykke den indre verden, følelser og følelser subjektivt, ved bruk av symboler og metaforer.

Symbolikk i Brasil

I Brasil begynte symbolikken på slutten av det nittende århundre og utvidet seg til de første tiårene av det tjuende århundre. Det var en periode med intens kulturell og sosial transformasjon, preget av jakten på en nasjonal identitet og påvirkningen av europeiske kunstneriske strømmer.

En av de viktigste milepælene for symbolikk i Brasil var publiseringen av verket “Missal” (1893), av Cruz og Sousa. Denne boken regnes som det første brasilianske symbolist -manifestet, og bringer et poetisk språk rikt på symbolikk og et melankolsk syn på tilværelsen.

Andre viktige brasilianske symbolistdiktere var Alphonsus fra Guimaraens, Augusto Dos Anjos og Ronald de Carvalho. Hver bidro til konsolidering av bevegelsen i landet, og utforsket temaer som død, kjærlighet, religiøsitet og søket etter transcendental.

Kjennetegn på brasiliansk symbolikk

brasiliansk symbolikk har noen slående egenskaper, for eksempel:

  1. intens bruk av metaforer og symboler;
  2. Utforsking av universelle temaer, som kjærlighet, død og åndelighet;
  3. Vurdering av subjektivitet og interiør;
  4. Søk etter transcendental og mysterium;
  5. musikalsk og lydsestetikk i poesi;
  6. Bruk av langt spaltet språk og vitenskapelig ordforråd.
  7. Legacy of Symbolism in Brasil

    Symbolikk har etterlatt en viktig arv i brasiliansk litteratur, og påvirker generasjoner av forfattere og diktere. Deres estetikk og tematiske er fortsatt til stede i samtidens litterære produksjon, og demonstrerer relevansen og tidløsheten til denne bevegelsen.

    I tillegg bidro symbolikk også til valorisering av subjektivitet og individuelt uttrykk i brasiliansk kunst, og banet vei for andre litterære og kunstneriske bevegelser som kom opp senere.

    Kort sagt, symbolikk i Brasil var en litterær bevegelse av stor betydning som brakte en ny form for poetisk uttrykk og påvirket dyptgående kulturen i landet. Deres diktere og verk blir fortsatt studert og verdsatt i dag, og viser relevansen og skjønnheten i denne kunstneriske perioden.

Scroll to Top