Når den trettende

Når vil trettende betales?

Den trettende lønnen er en fordel som er garantert ved lov til brasilianske arbeidere. Den består av å betale en bonus som tilsvarer en ekstra lønn, som bør betales innen 20. desember hvert år.

For arbeidere med en formell kontrakt, er den trettende lønnen delt inn i to avdrag. Det første avdraget må betales innen 30. november og tilsvarer 50% av det totale fordelbeløpet. Det andre avdraget må betales innen 20. desember og tilsvarer de andre 50% av verdien.

Det er viktig å merke seg at den trettende lønnen også skyldes vikarer, husarbeidere og ansatte på landsbygda. Når det gjelder vikarer, må den trettende lønnen betales proporsjonal med lengden på tjenesten som gis.

Hvem har rett til den trettende lønnen?

Hver arbeidstaker med en formell kontrakt har rett til trettende lønn. Dette inkluderer urbane, landlige, midlertidige og husarbeidere. I tillegg har INSS -pensjonister og pensjonister også rett til fordel.

For å ha rett til den trettende lønnen, må arbeideren ha jobbet minst 15 dager i året. Hvis du har jobbet mindre enn ett år, vil verdien av den trettende lønnen være proporsjonal med lengden på tjenesten som gis.

Hvordan beregne den trettende lønnen?

Beregningen av den trettende lønnen er relativt enkel. For å beregne den første avdraget, bare del arbeiderens bruttolønn med 12 og multiplisere med antall måneder som er arbeidet i året. For å beregne det andre avdraget er det nødvendig å legge til verdien av den første avdraget til bruttolønnen i desember.

Det er viktig å huske at den trettende lønnen er en arbeidstakers rett og ikke kan diskonteres eller brukes til å kompensere for uberettiget gjeld eller fravær.

  1. Første element på listen
  2. Andre element på listen
  3. Tredje element på listen
  4. navn
    alder
    João 30 Maria 25

    lenke til eksempel