Hva er forfatteren av boken Macunaíma

Macunaíma: Mesterverket til Mário de Andrade

Introduksjon

Boken “Macunaíma” er et av de viktigste verkene i brasiliansk litteratur. Romanen ble skrevet av Mário de Andrade, et av hovednavnene på modernismen i Brasil, og ble utgitt i 1928 og har siden vunnet lesere i alle aldre.

Forfatter: Mário de Andrade

Mário de Andrade, født i São Paulo i 1893, var forfatter, musikolog, litteraturkritiker og brasiliansk lærer. Han var en av pionerene til modernismen i Brasil og spilte en nøkkelrolle i å verdsette nasjonal kultur.

I tillegg til “Macunaíma”, skrev Mário de Andrade andre viktige verk, for eksempel “Desirada Paulicéia” og “Amar, intransitivt verb”. Han var også ansvarlig for forskning og studier på brasiliansk populærmusikk, og etterlot en veldig betydelig kulturell arv.

Macunaíma: helten uten karakter

Hovedpersonen i boken, Macunaíma, er en mytisk karakter som representerer det brasilianske folket. Han beskrives som en lat, trickster og uten karakterhelt som lever flere eventyr på jakt etter Muiraquitã, en edelsten som symboliserer den nasjonale identiteten.

Gjennom historien til Macunaíma, kritiserer Mário de Andrade det brasilianske samfunnet, og utforsker temaer som miscegenation, populærkultur og menneskets forhold til naturen. Boken er en blanding av folkloriske, mytologiske og moderne elementer, og skaper en unik og original fortelling.

Relevans og arv

“Macunaíma” regnes som et av de viktigste verkene i brasiliansk litteratur. Med sitt innovative språk, som blander lærde og det populære, markerte boken begynnelsen på modernismen i landet og påvirket generasjoner av forfattere.

Verket ble også tilpasset kino og teater, og viste dets relevans og evne til dialog med forskjellige kunstformer.

konklusjon

Boken “Macunaíma” er et ekte mesterverk av brasiliansk litteratur. Skrevet av Mário de Andrade, et av de store navnene på modernismen, skildrer arbeidet unikt identiteten og utfordringene til det brasilianske folket. Med sitt innovative språk og slående karakterer fortsetter boken å fortrylle lesere i alle aldre til i dag.

Scroll to Top