Når det blir første runde

Når blir det den første valgrunden?

Den første valgrunden er et viktig øyeblikk for et lands demokrati. Dette er når velgerne går til valgurnene for å velge sine politiske representanter. I Brasil skjer den første valgrunden hvert fjerde år, den første søndagen i oktober.

I 2022 vil den første runden med kommunevalg være 2. oktober. På denne dagen vil velgerne stemme for ordførere og rådmenn i sine respektive kommuner.

Hvordan fungerer den første valgrunden?

I den første valgrunden har velgerne muligheten til å velge mellom kandidatene som opptrer for stillinger i strid. For ordfører stemmer for eksempel velgerne på en enkelt kandidat. For rådmann er det mulig å stemme på en spesifikk kandidat eller en partiets undertittel.

Etter slutten av avstemningen blir stemmene ryddet og de mest stemte kandidatene blir valgt. Når det gjelder kommunevalg, velges den borgermesterkandidaten som oppnår de fleste av de gyldige stemmer i første runde. Hvis ingen kandidater når det absolutte flertallet, det vil si mer enn 50% av de gyldige stemmene, oppstår andre runde.

andre valgrunde

Den andre valgrunden oppstår når ingen kandidater til ordfører når det absolutte flertallet i første runde. I dette tilfellet går de to mest stemte kandidatene til andre runde, som finner sted den siste søndagen i oktober.

I andre runde har velgerne muligheten til å velge mellom de to kandidatene som forble i tvisten. Kandidaten som oppnår de fleste av de gyldige stemmene er valgt til ordfører.

Viktigheten av den første valgrunden

Den første valgrunden er grunnleggende for demokratiet, som det er når velgerne har muligheten til å utøve sin stemmerett og velge sine politiske representanter. Det er et øyeblikk av refleksjon og analyse av kandidatens forslag og ideer, slik at et bevisst valg kan tas.

I tillegg er den første valgrunden et øyeblikk av politisk fornyelse, når nye kandidater kan dukke opp og bringe nye perspektiver til den offentlige administrasjonen. Det er også en mulighet for velgerne å evaluere ytelsen til politikere som allerede er ved makten og bestemme om de ønsker å opprettholde dem eller ikke.

konklusjon

Den første valgrunden er en viktig tid for demokratiet, når velgerne har muligheten til å velge sine politiske representanter. Det er viktig at velgerne blir informert om kandidatens forslag og ideer, slik at de kan ta et bevisst valg og bidra til bygging av et bedre land.

Scroll to Top