Da du oppfant flyet

Når ble flyet oppfunnet?

Flyet, en av menneskehetens største oppfinnelser, revolusjonerte måten vi beveger oss rundt i verden på. Men vet du når og av hvem flyet ble oppfunnet?

oppfinnelsen av planet

Oppfinnelsen av flyet tilskrives Orville og Wilbur Wright Brothers, kjent som Wright Brothers. De var to amerikanske ingeniører og oppfinnere som på begynnelsen av det tjuende århundre klarte å utføre den første kontrollerte og motoriserte flyvningen til et fly.

Wright Brothers bygde og testet flere flyprototyper før de oppnådde suksess. Det var først 17. desember 1903 i Kitty Hawk, North Carolina, at de klarte å utføre den første vellykkede flyvningen.

den første flyvningen

På dagen for den første flyvningen tok Wright Brothers ‘fly, kalt Flyer, av kjørt av en bensinmotor og turnerte en avstand på omtrent 36 meter på 12 sekunder. Selv om det virker lite, var denne bragden en historisk milepæl for luftfart.

Fra det øyeblikket fortsatte Wright -brødrene å forbedre oppfinnelsene og bidro betydelig til utviklingen av luftfart. Deres funn og innovasjoner banet vei for den kommersielle og militære luftfart vi kjenner i dag.

Flyets innvirkning på samfunnet

Flyet revolusjonerte måten vi beveget og forkortet avstander. Før oppfinnelsen av flyet var turene mye lengre og begrenset. Med fremme av luftfart har verden blitt mer koblet og tilgjengelig.

I tillegg spiller flyet en nøkkelrolle i lastetransport og økonomisk utvikling i mange land. Kommersiell luftfart flytter milliarder av dollar årlig og genererer millioner av jobber over hele verden.

nysgjerrigheter på flyet

  1. Wright Brothers ‘fly, flygebladet, hadde et vingespenn på 12,3 meter og veide omtrent 340 kilo.
  2. Den første flyvningen til Wright -brødrene varte bare 12 sekunder, men det var nok til å markere luftfartshistorien.
  3. Det mest brukte kommersielle flyet i dag er Boeing 737, produsert av det amerikanske selskapet Boeing.
  4. Det raskeste planet i verden er X-43 Hypersonic Plane, som er i stand til å nå hastigheter på mer enn 10 ganger lydhastigheten.
  5. Flyet er en av de største prestasjonene av menneskeheten og fortsetter å utvikle seg og overraske. Enten for fritid, forretnings- eller lastetransport, spiller flyet en nøkkelrolle i samfunnet vårt.

    Referanser:

    1. Post navigation
Scroll to Top