som var den eneste valgte presidenten i kandidaten i første runde

Hva var den eneste valgte presidenten i første runde?

Når det gjelder presidentvalg, er det vanlig at kandidater har to skift for å sikre seier. Imidlertid var det en sak der en kandidat klarte å bli valgt til president i første runde. La oss finne ut hvem denne kandidaten var og hvordan det skjedde.

kandidaten som ble valgt i første runde

Den eneste valgte kandidaten i første runde var Juscelino Kubitschek i 1955. Han løp for Social Democratic Party (PSD) og fikk en betydelig seier, med 35,68% av de gyldige stemmer.

Hvordan skjedde dette?

For å forstå hvordan Juscelino Kubitschek kunne velges i første runde, er det viktig å analysere den politiske konteksten på tiden. Brasil levde en periode med stor økonomisk utvikling og modernisering, kjent som “Era Vargas”. Kubitschek, som var guvernør i Minas Gerais, var i stand til å få støtte fra forskjellige samfunnssektorer, og lovet en regjering med fokus på landets utvikling og fremgang.

I tillegg hadde Kubitschek en bred koalisjon av partier, som sikret en solid politisk base og en godt strukturert kampanje. Hans plate, komponert av den valgte visepresidenten João Goulart, bidro også til hans seier i første runde.

En annen faktor som kan ha påvirket Kubitscheks valg i første runde, var avdelingen av stemmer blant andre kandidater. I det valget var det mange kandidater, som spredte stemmene og letter seieren til den mest populære kandidaten.

Kort sagt, Juscelino Kubitschek var den eneste valgte kandidaten i første runde, takket være hans karisma, politiske støtte og tidenes gunstige kontekst. Valget markerte en periode med store transformasjoner i Brasil, med bygging av brasilia og utvikling av forskjellige områder av landet.

  1. Juscelino Kubitschek ble valgt til president i første runde i 1955.
  2. Han konkurrerte om det sosialdemokratiske partiet (PSD).
  3. Kubitschek hadde en stor koalisjon av partier.
  4. Hans plate hadde som visepresident valgt João Goulart.
  5. Avdeling av stemmer blant andre kandidater bidro til din seier.
  6. Referanser:

    1. Superior Electoral Court-valg 1955
    2. fri

Scroll to Top