Hva heter de tre kloke mennene

De tre trollmennene: Melchior, Gaspar og Baltazar

Når vi snakker om jul, er en av de mest kjente og viktigste figurene av de tre kloke mennene. Disse karakterene spiller en betydelig rolle i historien om Jesu Kristi fødsel. Men vet du hva som heter de tre kloke mennene? La oss finne ut av det!

Melchior

Den første av de tre kloke mennene er Melchior. Han blir ofte fremstilt som en eldre mann med hvitt skjegg og kledd i ekte klær. Melchior er kjent for å ha brakt gull som en gave til babyen Jesus. Gull symboliserer Jesu kongelige og guddommelighet.

Gaspar

Den andre av de tre kloke mennene er Gaspar. Han er vanligvis representert som en ung mann med rødt skjegg og kledd i eksotiske klær. Gaspar brakte røkelse som en gave til Jesus. Røkelse er et symbol på tilbedelse og spiritualitet.

Baltazar

Den tredje og siste av de tre kloke mennene er Baltazar. Han blir fremstilt som en middelaldrende mann med svart skjegg og kledd i luksuriøse klær. Baltazar brakte Myrrh som en gave til Jesus. Mirra er en type harpiks med medisinske egenskaper, som symboliserer menneskeheten og Jesu dødelighet.

Dette er navnene på de tre kloke mennene: Melchior, Gaspar og Baltazar. De blir husket og feiret i juletider som symboler på tilbedelse og gaver til babyen Jesus. Historien og betydningen fortsetter å bli overført gjennom århundrene, noe som gjør dem til viktige karakterer i den kristne tradisjonen.

Scroll to Top