Når INSS betaler trettende

Når INSS betaler trettende?

Den trettende lønnen er en etterlengtet fordel av brasilianske arbeidere. Men hva med når det kommer til InSS -pensjonister og pensjonister? Hvordan fungerer den trettende betalingen for disse menneskene?

Betalingskalender for den trettende av INSS

INSS -betalingen av den trettende lønnen i to avdrag. Den første avdraget betales sammen med augustfordelen, mens den andre avdraget er betalt sammen med novemberfordelen.

Det er viktig å merke seg at verdien av trettende er proporsjonal med tidspunktet for mottak av fordelen. Det vil si at hvis mottakeren begynte å motta fordelen gjennom året, vil verdien av trettende beregnes i henhold til månedene hvor fordelen ble mottatt.

Eksempel på beregning av den trettende av INSS

La oss anta at en pensjonist begynte å motta fordelen i mars. I dette tilfellet vil han ha rett til 10/12 av verdien av det trettende, siden han ikke fikk fordelen i januar og februar.

For å beregne verdien av det trettende, er det nødvendig å dele den månedlige ytelsesverdien med 12 og multiplisere med antall måneder hvor fordelen ble mottatt. I eksemplet over, hvis den månedlige fordelen er $ 1200, vil beregningen være slik: (1200/12) x 10 = $ 1000.

Det er viktig å huske at den trettende av INSS ikke betales på en gang, men i to avdrag, som nevnt tidligere.

Hvordan konsultere verdien av den trettende av INSS?

For å konsultere verdien av den trettende av INSS, kan mottakeren få tilgang til det offisielle nettstedet til INSS og gjøre konsultasjonen ved å bruke fordelnummeret og det registrerte passordet. Det er også mulig å konsultere gjennom My InsS -appen, tilgjengelig for smarttelefoner.

konklusjon

Betaling av trettende for InSS -pensjonister og pensjonister følger en spesifikk kalender, med det første avdraget som ble betalt i august og det andre avdraget i november. Det er viktig å være klar over verdien av det trettende, som er proporsjonalt med tidspunktet for mottak av fordelen. For å konsultere verdien, bare gå til InSS -nettstedet eller applikasjonen.

Scroll to Top