hvordan du bruker skylling riktig

hvordan du bruker skylling riktig

Å bruke oral skylling er en viktig del av den daglige oral hygiene -rutinen. Det kompletterer børsting og tanntråd, og hjelper til med å opprettholde oral helse. Imidlertid er det mange som ikke vet hvordan de skal bruke skyllingen riktig, noe som kan kompromittere fordelene. I denne artikkelen vil vi forklare trinn for trinn hvordan du bruker oral skylling ordentlig.

Trinn 1: Velg riktig skyll

Ikke alle orale skyllinger er like. Det er forskjellige typer, for eksempel antiseptisk middel, de som kjemper mot bakterieplaten, de som hjelper til med å bekjempe karies, blant andre. Før du kjøper skylling, må du sørge for at den oppfyller dine spesifikke behov og konsulter tannlegen din for anbefalinger.

Trinn 2: Les instruksjonene for bruk

Hver oral skylling har spesifikke bruksinstruksjoner. Det er viktig å lese etiketten nøye og følge produsentens retningslinjer. Noen merker anbefaler å fortynne skylling med vann, mens andre indikerer ren bruk. Forsikre deg om at du forstår riktig hvordan du bruker produktet.

Trinn 3: Skyll munnen med vann

Før du bruker skyllingen, må du lage en innledende skylling med vann for å fjerne matrester og forberede munnen for å motta produktet. Dette bidrar til å forbedre effekten av oral skylling.

Trinn 4: Riktig mål

Bruk den anbefalte mengden oral skylling. Generelt er et lite glass tilstrekkelig. Unngå å overdrive mengde, da dette kan forårsake irritasjon av munn og hals.

Trinn 5: Bocheche for tid nok

Bocheche munnskyllen i munnen i minst 30 sekunder. Denne tiden er nødvendig for at produktet skal kontakte alle områdene i munnen, inkludert tenner, tannkjøtt og tunge.

Trinn 6: Ikke svøm skyllingen

Etter å ha røykt den orale skyllingen, spyttet den den fullstendig. Ikke svelg produktet da det inneholder stoffer som ikke er egnet for inntak.

Trinn 7: Unngå å spise eller drikke umiddelbart

Etter å ha brukt munnvannen, unngå å spise eller drikke noe i minst 30 minutter. Dette gjør at produktet kan tre i kraft og maksimere fordelene.

Nå som du vet hvordan du bruker skyllingen riktig, inkluderer den i din daglige oral hygiene -rutine. Husk at den orale skyllingen ikke erstatter børsting og tanntråd, men kompletterer disse forholdsreglene. Rådfør deg alltid med tannlegen for personlige retningslinjer for bruk av skyllingen og for å opprettholde din muntlige helse oppdatert.

Scroll to Top