Hvordan du bruker propolis på huden

hvordan du bruker propolis på huden

Propolis er et naturlig stoff produsert av bier fra planteharpikser. Den har antibakterielle, soppdrepende, betennelsesdempende og helbredende egenskaper, noe som gjør det til en utmerket hudpleie-ingrediens. I denne artikkelen vil vi utforske hvordan du bruker propolis på huden og hva fordelene er.

Fordeler med propolis for hud

Propolis har flere hudfordeler. Det hjelper til med å bekjempe kviser, redusere betennelse, berolige irritert hud, fremme sårheling og forhindre infeksjoner. I tillegg har Propolis også antioksidantegenskaper, som hjelper til med å bekjempe frie radikaler og forhindre for tidlig aldring av huden.

hvordan du bruker propolis på huden

Det er flere måter å bruke propolis på huden. Se noen alternativer:

 1. ansiktsmaske: Bland en teskje flytende propolis med en teskje honning og bruk det rene ansiktet. La det virke i 15 minutter og skyll med varmt vann.
 2. ansikts tonic: fortynner noen få dråper flytende propolis i mineralvann og påfør ansiktet med en bomull. La det tørke naturlig.
 3. ansiktsolje: Legg til noen dråper flytende propolis i din favoritt ansiktsolje og bruk ansiktet ditt før sengetid.
 4. flytende såpe: Se etter flytende såper som inneholder propolis i sammensetningen og bruk daglig for å rengjøre ansiktet.
 5. Husk å gjøre en allergitest før du bruker propolis på huden. Påfør en liten mengde av produktet på underarmen og vent 24 timer på å se etter en reaksjon.

  Tilleggsanbefalinger

  I tillegg til å bruke propolis på huden, er det viktig å ta i bruk en daglig omsorgsrutine for å holde huden sunn. Vask ansiktet to ganger om dagen med en passende såpe for hudtypen din, bruk en ansikts fuktighetskrem og bruk solkrem daglig. Unngå å klemme kviser eller hudsår, da dette kan gjøre betennelse verre og forårsake arr.

  Hvis du har noen spesifikk hudtilstand, for eksempel alvorlig kviser eller rosacea -kviser, anbefales det å konsultere en hudlege før du bruker Propolis eller noe annet produkt på huden.

  Kort sagt, Propolis er en naturlig ingrediens med flere hudfordeler. Prøv å integrere den i omsorgsrutinen din og nyt de positive resultatene den kan gi.

Scroll to Top